Презентація по темі: модуль "Легка атлетика"

Про матеріал
Презентація на тему : модуль "Легка атлетика". Історія розвитку легкої атлетики.Спортивні дисципліни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:модуль Легка атлетика. Підготувала вчитель ліцею №22 Бакун Н. М.

Номер слайду 2

Зміст: Історія розвитку легкої атлетики Дисципліни

Номер слайду 3

Історія розвитку легкої атлетики. Легка атлетика - один із найстаріших видів спорту.  В   основу   легкоатлетичних   вправ  покладені природні рухи людини - ходьба, біг, стрибки, метання Найдавнiшим змаганням атлетiв, безсумнiвно, є бiг сьогоднi ми знаємо iм`я першого олiмпiйського чемпiона древньої Грецiї i дату, коли вiдбулася ця подiя. Це трапилося в 776 р. до н.е. в Олiмпiї. Переможець був один, тому що атлети змагалися на тих iграх тiльки в бiгу на один стадiй (192,27 м) - звiдси слово <стадiон>.

Номер слайду 4

Переможця кликали Корiб, здається, вiн був кухарем з мiста-полiса Элiди. В Ермiтажi, у Санкт-Петербурзi, можна побачити грецькi i римськi пам`ятнi медальйони, монети iз зображеннями бiгунiв. Змагалися древні і у метанні диска. Були диски з дерева, каменю, заліза, бронзи, нерідко прикрашалися різьбленням, зображеннями птахів, тварин або сценами спортивних змагань. Вага диска була від 1,25 до 6,63 кг. (Сьогодні диск важить 2 кг для чоловіків і 1 кг для жінок.) 

Номер слайду 5

Саме в Стародавній Греції тренування і змагання в бігу, стрибках і метаннях назвали легкою атлетикою. Всі фізичні вправи стародавні греки називали атлетикою і ділили її на «легку» і «важку». До «легкої» - вони відносили біг, стрибки, метання, стрільбу з лука, плавання і деякі інші вправи, що розвивають спритність, швидкість, витривалість. Боротьба, кулачний бій і взагалі усі вправи, що розвивали силу, греки відносили до важкої атлетики. Ясно, що назва «легка атлетика» сьогодні досить умовна, адже важко назвати, наприклад, біг на дистанції наддовгі, марафон або метання молота легкими фізичними вправами.

Номер слайду 6

Трохи пізніше в програму змагань включається біг на короткі дистанції, біг з перешкодами і метання ваги, з 1851 включені в програму стрибки в довжину і висоту з розбігу, а з 1864 — метання молота і штовхання ядра. Сучасна легка атлетика раніше, ніж в інших країнах, почала культивуватися в Англії. Ще у 1837 тут відбулися перші змагання з бігу на дистанцію близько 2 км. Учасниками цього змагання були учні коледжу міста Регбі.

Номер слайду 7

У 394 році н. е.. імператор Феодосій I скасував олімпіади. Лише через століття вони відродилися. У 1896 році з ініціативи П'єра де Кубертена - дослідника історії спорту - була відновлена ​​традиція олімпійських ігор, що стало потужним поштовхом для розвитку сучасної легкої атлетики. В перших відновлених олімпійських іграх взяли участь 245 спортсменів з 14 країн світу. 

Номер слайду 8

Легка атлетика входить до числа п'яти олімпійських видів спорту, які були представлені на всіх Олімпіадах. Головні турніри - Олімпійські ігри та чемпіонати світу з легкої атлетики, що відбуваються щочотири роки. У цих великих змаганнях можуть брати участь у кожному з видів тільки по три спортсмени від країни. Для відбору гідних спортсменів із великого числа країн, міжнародною асоціацією встановлені мінімальні нормативи, яким повинні задовольняти претенденти на участь. .

Номер слайду 9

Легка атлетика- це самий «медалеемкий» вид сучасного спорту. У наш час, в атлетику входять дисципліни, такі як: біг, естафети, стрибки, метання, спортивна ходьба і багатоборства. Легка атлетика, як повноцінний вид спорту, відрізняється своєю багатогранністю і можливістю розвинути не одну частину тіла, а всі разом. І ноги, і руки, і спина, плечі, прес, - саме завдяки легкій атлетиці ми маємо можливість розвивати всі ділянки тіла і робити їх здоровими і красивими. Можливо тому, легку атлетику називають «королевою спорту».

Номер слайду 10

. Спринтерський біг: 100 м, 200 м, 400 м. Біг на середні дистанції: 800 м, 1500 м Біг на довгі дистанції: 5000 м, 10000 м. Біг з бар'єрами: 100 м (жінки), 110 м (чоловіки). Біг з перешкодами: 3000 м. Естафетний біг: 4х100 м, 4х400 м. Марафонський біг: 42 км. 195 м. ДИСЦИПЛІНИ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИБіг

Номер слайду 11

Стрибки:у висоту,в довжину потрійнимз жердиною.

Номер слайду 12

Метання: молоту списадискаштовхання ядра

Номер слайду 13

Спортивна ходьба: 20 км., 50 км. (чоловіки) Семиборство (жінки): 110 м з/б, стрибоки у висоту і довжину, штовхання ядра, 200 м, мет. списа, 800 м. Десятиборство (чоловіки): 100 м, стрибок в довжину, штовхання ядра, стрибок у висоту, 400 м, 110 м з бар'єрами, метання диска, стрибок з жердиною, метання списа, 1500 м.

Номер слайду 14

Заняття легкою атлетикою дуже корисні для организма сучасної людини. Особливо в нашу епоху стресів і малорухливого способу життя. Одне з головних переваг легкої атлетики - доступність для всіх. Незалежно від статі, віку, матеріального положення, фізичної підготовки або статури, кожен може підібрати собі атлетику «на смак». Завдяки цьому, легка атлетика дуже масовий і популярний вид спорту у всьому світі.

pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
3550
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку