Презентація по темі " Усна народна творчість"

Про матеріал
Презентація надає методичну допомогу учителю, батькам з таких питань:розвиток зв'язного усного мовлення, готує дітей до роботи в групах,працювати з текстом, розвиває інформаційно -творчу компетентність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Калинівська загальноосвітня школа І – ІІ ступенів. Бахмутської райдержадміністрацііЗбірник першокласника “ Дзвіночок ”учитель початкових класів. Бражник Світлана Вікторівна

Номер слайду 2

Мета посібника:надати методичну допомогу вчителю, батькам з таких питань:а) розвиток зв’язного усного мовлення;б) підготовча робота для роботи в групі;в) розвиток початкових навичок роботи з тестами; - формувати інформаційно – творчої компетентності.

Номер слайду 3

Зміст посібника:І Пори рокуІІ Усна народна творчістьІІІ Тести « Пригадай прочитане»

Номер слайду 4

І До розділу “ Пори року” входять сюжетні , предметні малюнки, які надають можливість вчителю, батькам застосовувати такі форми роботи:самостійно будувати зв’язне висловлювання за ілюстрацією;( ця робота може проводитися як фронтально, так і за групами);надає можливість поповнювати словниковий запас дітей;проводити роботу над звуковим аналізом слова;повторювати услід за вчителем зразок зв’язного висловлювання

Номер слайду 5

ІІ Розділ “ Усна народна творчість”До другого розділу вміщенні загадки, скоромовки, вірші, дитячі пісні, уривки з улюблених казок. При роботі над другим розділом вчитель розвиває навички виразного, свідомого читання.  Твори цього розділу дають змогу учню:відтворити за зразком інтонацію речень, різних за метою висловлювань; формувати запитання за змістом прослуханого ( прочитаного) тексту; вчитися переказувати сюжетний текст.

Номер слайду 6

Ііі Розділ “ Тести ”Надає можливість:перевірити засвоєний матеріал;проводити підготовчу роботу для подальшої роботи з тестами; формувати творчу компетентність

Номер слайду 7

Пори року. ЛІТОУ відчинене віконце Зазирнуло зранку сонце І лоскоче ніжно носик, І маленькі ніжки босі. Сяйвом сонця все залито, В нас гостює справжнє літо Кольорове та яскраве, Запашне, смішне, цікаве!Мама літечку радіє, Літо всіх маляток гріє, Щоб росли вони здорові, Наші «сонечка» чудові!

Номер слайду 8

Осінь Вітання першокласникам. Учися, першокласнику!Відкрий науки світ. Хай буде мрійним, радісним. В науку  твій політ. Сміливим будь відмінником,Та честю дорожи. Шануй батьків та вчителяІ з книгою дружи. Будь добрим, праці відданим,Та старших поважай. Навчися мови рідної,Люби свій рідний край!

Номер слайду 9

Зима Дід Мороз К. Перелісна. Попід вікнами Мороз. Ходить-щулиться. То загляне у садок, То на вулицю.- Де ж то дітоньки моїПоховалися? Та невже вони мене. Налякалися?Я їм шкоди не зроблю. Ані трішечки, Тільки носика вщиплю. Для потішечки. Холодна, біла,Ліс оголила,Скувала річку,Струмок спинила.

Номер слайду 10

Весна - Що з весною настає?- Сніг у полі розтає.- А чому то так буває?- Сонце його пригріває.- Що ж синіє на землі?- Ніжні проліски малі.- А що пнеться з-під листа?- То травичка вироста.- А над полем що бринить?- Любий жайворон дзвенить. Катерина Перелісна

Номер слайду 11

Івасик - Телесик

Номер слайду 12

r

Номер слайду 13

r

Номер слайду 14

Загадки про тварин. В лісі у норі живе, Дуже хитрою сливе. Низька тварина ця на зріст, Хутро руденьке,пишний хвіст. Найкраща в лісі витівниця. Ну що, впізнали? Це _ Є горішки і грибочки. У дуплі на мотузочку. Плигаю по гілочкам, Я – руденька

Номер слайду 15

В нас гуляє біля тину, Має носик-намистину, Сам він схож на будячок. Це колючий _ _ _ _ _ _ . І ввечорі і зранку. Вартую я на ґанку. І кусаю, і гарчу-В дім чужих не пропущу. Невеличка та сіренька. В норці мешкаю тихенько. Уночі по хаті – нир, Я шукаю сало й сир.

Номер слайду 16

Сірий, ікластий,Хоче вівцю вкрасти. Взимку спить цей звір в барлозіІ прокинутись невзмозі. Смокче лапу уві сні. Хто це? Підкажіть мені.

Номер слайду 17

Австрійська казка “ Звідки у кенгуру взявся хвіст ”у давню давнину,заказкових часів,кенгуру не мав хвоста. Якось завітав до кенгуру банди кут – великий сумчастий пацюк – і попросив віддати двох кенгуреняток .

Номер слайду 18

ВіршіЛось і лосенятко з ним. Ліс для лосів – рідний дім. Літо в ліс гукнуло осінь,Лист летить на спину лосям. ( О. Кононенк. О)

Номер слайду 19

Літом ластівка літає. Ластів’ ят малих навчає: « Не лінуйтесь, ластів’ ята, Вчіться літечком літати. Бо як літо відлітує , Ми за море помандруєм ». ( Г. Чубач)

Номер слайду 20

Тести « Пригадай і поміркуй!» вірш “ Веселе літо”Хто грав з малятами? А) мама Б) сонячний зайчик В) котик2. Що будував Сергійко? А) фортецю Б) корабель В) машину   3. Що лоскотало дітей? А) сонячні промінчики Б) море В) хутро

Номер слайду 21

« Андрійко - школярик»Що було в портфелі у Андрійка? А) зошити, букварик, літак;Б) зошити, букварик, пенал, ручка, олівці;В) ручка, олівці, зошит.

Номер слайду 22

Загадки. З чим порівнює автор сніг? А) хмарки Б) білий пух В) сніжинки

Номер слайду 23

Молодці!

pptx
Додано
18 вересня 2019
Переглядів
1176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку