Презентація "Поборники правди, честі і краси"

Про матеріал
Щоразу, доторкаючись до історії власного народу, відчуваєш силу та нездоланність, велич у прагненні до свободи душі, творчу глибину та розмаїїтя ідей її творців. Традиційно, тема “ шістдесятництва” є наріжним каменем у патріотичному вихованні нашого юнацтва, формуванні його світогляду.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Поборники правди, честі та краси” реалізація локального проєкту в Лошкарівському ліцеї в рамках Міжнародного фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху Організатори: Юлія Володимирівна Сацик, учитель української мови та літератури Ілона Андріївна Тишковець, учениця 8 класу 2021 р.201

Номер слайду 2

МЕТА: ознайомити учнів з періодом, що ввійшов в історію, культуру, літературу нашої країни як феномен «шістдесятництва»; з такими поняттями: «хрущовська відлига», «дисиденти», «шістдесятники»; захоплювати школярів красою художнього слова; виховувати почуття патріотизму, власної гідності, громадську позицію, повагу і любов до творчості шістдесятників

Номер слайду 3

В рамках проекту проведено чотири заходи. Загалом охоплено – 120 учнів

Номер слайду 4

Лошкарівський ліцей долучився до Міжнародного фестивалю шістдесятництва та дисидентського руху від лабораторії критичного мислення НЦ «МАНУМ»8 листопада в 11 класі вчителем української літератури Ю. В. Сацик проведено інформаційну годину «Дмитро Іващенко: «сіль землі» волинської», присвячену очільнику волинських шістдесятників та «Україна мені болить», приурочена правозахисниці, активному члену Закордонного представництва Української Гельсинської групи, громадській діячці Надії Світличній. Даним заходом розпочали реалізацію локального проєкту. Ця дата обрана не випадково – 8 листопада річниця від дня народження Дм.Іващенка (102 роки), Надії Світличної (85 років).

Номер слайду 5

При проведенні заходу використано різні методи й прийоми: усну доповідь і відеопрезентації, інтерв’ю і відеоролики, музичний та ілюстративний матеріал як в паперовому, так і електронному вигляді, книжкову виставку, підібрано відповідні відеоролики. Запропоновано учням 8-11 класів представників з когорти поетів – шістдесятників для декламування творів, щоб охопити більшу кількість митців.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Наступним заходом в рамках проєкту – інтерактивна лекція (організатори Сацик Ю. В., учитель української літератури та Тишковець І., учениця 8 кл.) для учнів 9 – 11 класів «Михайлина Коцюбинська. «Легше жити тоді, коли знаєш, що є – таки у світі щось справжнє»». Після проведеної лекції, протягом декількох днів, учні свої враження від життя і діяльності відомої шістдесятниці, літературознавця виклали на папері, і було оформлено дошку побажань, привітань Михайлині Коцюбинській.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

30 листопада для здобувачів освіти 8-11 класу проведено виховний захід «Поезія українських шістдесятників» - конкурс декламаторів. У даному заході взяли участь двадцять учнів. Прозвучали твори Ліни Костенко, Василя Симоненка, Василя Стуса, Ігоря та Ірини Калинець, Дмитра Павличка, Бориса Олійника, Ірини Жиленко, Миколи Вінграновського. Подарунком для всіх присутніх стала «Пісня про матір» на слова Б. Олійника у виконанні В. Гришиної . По завершенню учні отримали грамоти, подяки та солодкі подарунки.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

*

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
Додано
11 травня 2023
Переглядів
90
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку