Презентація «Побудуємо більш справедливий, більш здоровий світ»

Про матеріал
Мета даної презентації: поглиблення знань та формування більш широкого розуміння про здоровий спосіб життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Побудуємо більш справедливий, більш здоровий світ»Підготувала кл.керівник 7-А класу Руссу Є. Г.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

7 квітня весь світ святкує Всесвітній день здоров'я «Доброго здоров’я!» – так вітаються наші співвітчизники, а коли прощаються кажуть «Бувайте здорові!» , тобто бажають здоров’я і практично ніколи не замислюються скільки сенсу закладено у цих словах. Щорічно 7 квітня світ відзначає Всесвітній день здоров’я. Це одна з важливих соціальних дат, значення якої переоцінити неможливо. Головна мета свята – звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань. Офіційний свій відлік відзначення Всесвітнього дня здоров’я веде з 1948 року, а 7 квітня – дата створення Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Номер слайду 4

Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7 квітня в день створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я. Вже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя. ВООЗ підходить до цього питання з широких соціальних позицій: здоров’я – не тільки відсутність хвороб та фізичних дефектів, а стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя. ВООЗ присвячує кожен щорічний Всесвітній день здоров'я будь-яким темам і проводить різні пропагандистські заходи, як в цей день, так і тривалий час після 7 квітня. Цьогоріч – під гаслом «Побудуємо більш справедливий, більш здоровий світ»З нагоди Всесвітнього дня здоров’я 7 квітня 2021 року ВООЗ пропонує всім приєднатися до нової кампанії на підтримку побудови більш справедливого, більш здорового світу. Чому це важливо?Всесвітній день здоров'я

Номер слайду 5

Наш світ – це світ нерівності. Як яскраво продемонструвала пандемія COVID-19, одні мають можливість жити більш здоровим життям і користуються легким доступом до медичних послуг, у інших такої можливості немає. Все залежить виключно від умов, в яких люди народилися, виросли, живуть, працюють і старіють. Від пандемії COVID-19 постраждали всі країни, але найбільш важкими її наслідки стали для тих, хто ще до пандемії вже знаходився в уразливому положенні, тих, хто схильний до підвищеного ризику хвороби, має менше можливостей для отримання якісної медичної допомоги та найбільшою мірою страждає від негативних наслідків протиепідемічних обмежень. Профілактика та увага до нашого власного здоров’я – є основною метою відзначення Всесвітнього дня здоров‘я.

Номер слайду 6

Що таке здоров’я?Здоров'я, як це визначено Всесвітньою організацією охорони здоров'я (World Health Organization, WHO), є станом повного фізичного, психічного та соціального добробуту, а не лише відсутністю хвороби або недуги. Здоров'я може бути визначено як здатність адаптуватися та керувати фізичними, психічними та соціальними викликами протягом усього життя.

Номер слайду 7

«Добути і зберегти своє здоров’я може тільки сама людина» (М. Амосов)

Номер слайду 8

«Єдина краса, яку я знаю,- це здоров’я». (Генріх Гейне)

Номер слайду 9

Фактори здоров’я

Номер слайду 10

Номер слайду 11

7 найважливіших правил здорового способу життя: Правило № 1 Найважливіше при здоровому способі життя – це харчування. Правильне харчування! Більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами. Ніяких гамбургерів, коли, чіпсів та іншої гидоти. Але як відмовитися від улюбленої їжі, навіть не найкориснішої, але коханої? Це як будь-яка шкідлива звичка, розумієш, що шкідливо, але відмовитися не можеш. Іноді можна побалувати свій шлунок, але без фанатизму.

Номер слайду 12

Здоровий спосіб життя: Правило № 2 Активність, активність і ще раз активність! Будьте активними, життєрадісними і відкритими до світу. В умовах постійної зайнятості важко знайти час на походи в спортзал, заняття спортом … А даремно. Піші прогулянки на свіжому повітрі, ранкову пробіжку, зарядки вранці ніхто не відміняв. Ходіть більше пішки, гуляйте у парках та лісах, будьте рухливими.

Номер слайду 13

Здоровий спосіб життя: Правило № 3 Здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний зі шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю і тим більше наркотики. І якщо алкоголь по святах при здоровому способі життя ще можна зрозуміти (для дорослої людини, але ніяк не для дитини чи підлітка!), то куріння і наркотики скасовуються повністю.

Номер слайду 14

Здоровий спосіб життя: Правило № 4 Основа здорового способу життя – правильний розпорядок дня. Що значить правильний розпорядок дня? Це, перш за все, 8-ми годинний здоровий сон. Потрібно привчити свій організм лягати і прокидатися в один і той же час, не залежно від того, який день тижня: будній чи вихідний. В ідеалі, звичайно, прокидатися треба без будильника – це означає, що ви виспалися.

Номер слайду 15

Здоровий спосіб життя: Правило № 5 Одне з найважливіших правил здорового способу життя – це позитивний настрій! Не зациклюйтеся на невдачах і промахах.

Номер слайду 16

Здоровий спосіб життя: Правило № 6 Здоровий спосіб життя – це так само дбайливе ставлення до себе! Себе треба любити, про себе потрібно піклуватися. Наприклад, під час занять у спортзалі, потрібно думати не про те, щоб швидше піти і рахувати хвилини, а займатися із задоволенням, з думками про те, що кожна вправа підтягує Ваші м’язи …. Кожна вправа наближає Вас до ідеалу!

Номер слайду 17

Здоровий спосіб життя: Правило № 7 Вести здоровий спосіб життя легше не поодинці, а в компанії. В ідеалі, звичайно, потрібно, щоб усі навколо дотримувалися такої ж життєвої позиції. Уявіть, що всі навколо ведуть здоровий спосіб життя, всі в прекрасному настрої, бажають один одному тільки добра. Отже, намагайтесь дотримуватись наступних принципів:— живіть в злагоді з собою;— вчіться радіти життю;— менше хвилюйтеся, а більше посміхайтеся;— вчіться долати стрес, пам’ятайте: джерело стресу — не події самі по собі, а наше сприйняття цих подій. Знаючи, що таке здоров’я, які чинники впливають на його складові, що таке здоровий спосіб життя, спробуйте вибрати життєвий шлях, що веде до здоров’я.

Номер слайду 18

Які продукти вважаються шкідливими?На думку дієтологів і лікарів-педіатрів, для дітей особливо шкідливими вважаються такі продукти харчування:1. Солодощі (шоколадні батончики, тістечка, цукерки, глазуровані сирки), які не несуть ніякої користі малюкам. Їхня величезна калорійність та хімічні добавки негативно позначаються на стан практично всіх систем організму, а цукор у складі призводить до захворювань зубів.

Номер слайду 19

Які продукти вважаються шкідливими?2. Чіпси та сухарики — хімія і жир є основними компонентами даної їжі, що є надзвичайно шкідливим для дитячого організму.

Номер слайду 20

Які продукти вважаються шкідливими?3. Копченості (ковбаси, шинка та інші продукти), переповнені консервантами й спеціями, містять також важко переварювані жири, а тому не можуть бути присутніми в раціоні дитини. Магазинні копченості небезпечні для здоров’я ще й через те, що в процесі їх отримання використовують рідкий дим, який утворює канцерогени.

Номер слайду 21

Які продукти вважаються шкідливими?4. Фаст-фуд — у їжі швидкого приготування майже немає натуральних і корисних речовин для організму, зате присутня велика кількість різноманітних ароматизаторів, барвників, добавок, підсилювачів смаку та запаху.

Номер слайду 22

Які продукти вважаються шкідливими?5. Газовані напої та солодкі магазинні соки, які містять велику кількість цукру, барвників та ароматизаторів. Крім того, високий вміст кислоти в газованих напоях сприяє вимиванню із кісток кальцію. Краще надати перевагу натуральній воді, трав’яному чаю, свіжовичавленим домашнім сокам, узварам і компотам.

Номер слайду 23

Які продукти вважаються шкідливими?6. Консерви (рибні та м’ясні, а також будь-які консервовані фрукти та овочі) — це просто «мертва» їжа з великим вмістом харчових добавок і повною відсутністю корисних мікроелементів. У раціоні маленьких дітей не має бути навіть продуктів домашнього консервування.

Номер слайду 24

Які продукти вважаються шкідливими?7. Кетчуп і майонез — фабричні продукти містять занадто багато консервантів і підсолоджувачів, щоб давати їх дітям. А от вживання домашніх соусів у невеликих кількостях не матиме шкоди для організму дитини.

Номер слайду 25

Які продукти вважаються шкідливими?8. Напівфабрикати — можуть стати знахідкою для багатьох зайнятих мам, але насправді подібна їжа зовсім не підходить дітям. Крім якості магазинних пельменів і котлет, яка є досить сумнівною, варто пам’ятати, що в заморожених продуктах накопичуються шкідливі канцерогенні речовини. Цей список можна продовжити, додавши в нього кукурудзяні палички, попкорн, локшину швидкого приготування, морозиво, яке виготовляється із замінників молока та вершків, а також будь-які швидкорозчинні супи та напої.

Номер слайду 26

Поради про здоров’я Вести здоровий спосіб життя легше, ніж ви думаєте Частіше рухайтесь. ... Якщо ви хочете добре себе почувати, рухайтесь постійно, як фізично, так і розумово Пийте більше води. Снідайте Частіше бувайте на сонці Робіть розтяжки кожний день Вживайте корисні продукти. Слідкуйте за поставою. Знайдіть час для медитаціїДихайте глибоко

Номер слайду 27

Поради про здоров’я. Смійтеся. Уникайте відчуття переїдання. Спіть. Спробуйте щось нове. Поступово змінюйте свої звички в харчуванніЛюбіть та кажіть про це. Смійтеся та любіть – це найкращі щоденні звички!

Номер слайду 28

Пам’ятайте, що спосіб життя має найбільший вплив на стан здоров’я, а здоровий спосіб життя, в свою чергу, закладає фундамент гарного самопочуття, зміцнює захисні сили організму та розкриває його потенційні можливості.

Номер слайду 29

Девіз нашого життя: «Здоров'я потрібно цінити»

Номер слайду 30

Номер слайду 31

 

Номер слайду 32

- Інтернет-ресурси:* www.google.com.ua* http://uk.wikipedia.org/wiki* https://tsn.ua/tsikavinki* https://zdorovi.in.ua* http://medlib.dp.gov.ua/jirbis2/ua/* https://www.izyum-cml.in.ua Список використаних джерел

pptx
Додано
7 квітня 2021
Переглядів
769
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку