Презентація "Початкові поняття. Пряма"

Про матеріал
Презентація допоможе ознайомити учнів з прямою лінією; вчити будувати точки на прямій і поза прямою; формувати просторові уявлення, вміння застосовувати математичну термінологію; розвивати пізнавальні здібності учнів; виховувати охайність при виконанні креслень.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Початкові поняття. Пряма. Урок 2

Номер слайду 2

Пролунав шкільний дзвінок. Починаємо урок. Геометрія чекає –Нових друзів посилає. Точка, Олівець, Лінійка. Ця весела трійка. Вам помічниками буде-Кожного з вас на уроці не забуде .

Номер слайду 3

Пригадайте, що ми називаємо точкою?Найпростішу геометричну фігуру («миттєвий дотик»)Прочитайте назви точек. M, L, K, F, D, E, C, B, A, O.

Номер слайду 4

Робота в зошиті. Дай відповіді на запитання: Належать квадрату точки …. Точки, які лежать поза квадратом ….. З’єднай лінією точки К і М.. .. О с. АКМ..

Номер слайду 5

Робота «Довідкового бюро». Лінія (від латинського linea – лляна нитка) – це геометрична фігура, яка не має ні початку, ні кінця. Тому вважають, що лінія є нескінченною. Лінії бувають прямі, криві та ламані. 1. Пригадай, скільки прямих ліній можна провести через одну точку? Спробуй це зробити в зошиті. Через одну точку можна провести безліч прямих ліній.2. Постав на відстані дві точки, назви їх та проведи через них прямі лінії. Скільки ліній в тебе вийшло?Через дві точки можна провести тільки одну пряму лінію. Вона нескінченна. Її можна продовжити на любу відстань по обидві сторони. На ній можна поставити безліч крапок.3. Накресли дві прямі так, щоб вони перетнулись. Скільки спільних точок вони можуть мати?Одна спільна точка і один раз перетинаються.4. Спробуй накреслити дві прямі лінії так, щоб вони не змогли перетнутись, навіть якщо їх продовжити в обидві сторони

Номер слайду 6

Молодці! Дякую за роботу.

pptx
Додано
29 серпня 2022
Переглядів
255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку