Презентація "Початок «Великої війни». Стратегічні плани ворогуючих сторін"

Про матеріал
Презентація до уроку за темою "Початок «Великої війни». Стратегічні плани ворогуючих сторін"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заголовокпідзаголовок. Початок «Великої війни». Стратегічні плани ворогуючих сторін

Номер слайду 2

«Озброєний мир»-період між об’єднанням Німеччини після франко-пруської війни(1871) та початком Першої світової війни(1914р), для якого характерні гонка озброєнь між Великою Британією, Францією, Німеччиною, Росією, Австро-Угорщиною, також дипломатичні кризи, що посилили напруженість між країнами –членами Антанти і Троїстого союзу.

Номер слайду 3

Військово-політичні блоки«Антанта»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Причини війни

Номер слайду 6

Характер війни. Війна була загарбницькою, несправедливою, імперіалістичною та для деяких народів братовбивчою.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Привід до війни. Австро-сербський конфлікт, спричинений убивством 28 червня 1914 року у сербському місті Сараєво спадкоємця австро-угорського престолу Франца-Фердинанда членом боснійської терористичної організації Гаврилом Принципом. Г. Принцип

Номер слайду 9

Про мотиви свого вчинку Г. Принцип сказав, що він є югославським націоналістом і мріє про об’єднання південних слов’ян. Йому була байдужа форма правління, аби лише Боснія позбулась «опіки» Австрії. Висловіть своє ставлення до вчинку Гаврила Принципа: його можна вважати героєм чи терористом?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

28 липня Австро-Угорщина оголосила війну Сербії.1 серпня Німеччина оголосила війну Російській імперії.

Номер слайду 12

Перша світова війна- глобальний збройний конфлікт, у якому брали участь 38 держав, з населенням 1,5 млрд. жителів. ЇЇ називають «Великою» війною.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Стратегічні плани сторін{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Країна. Мета. Німеччина. Покласти край пануванню Англії на морі, захопити колонії та ринки збуту інших європейських держав. Велика Британія. Зберегти своє панування на морі, не втратити колоніїФранція. Повернути собі Ельзас та Лотарингію, втрачені ще в ході франко-пруської війни, захопити лівий берег Рейну й Саарський вугільний басейн. Австро-Угорщина. Захопити Сербію, зміцнити своє панування на Балканах, відібрати у Росії частину Польщі, Поділля й Волинь. Російська імперія. Збереження свого впливу на Балканському півострові, оволодіння чорноморськими протоками Босфор та Дарданелли, захоплення західноукраїнських земель.

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Опрацювати матеріал параграфу № 2.

pptx
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
4680
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку