Презентація «Подолання перешкоди з використанням підвішеної мотузки (маятником)»

Про матеріал
Презентація допоможе ознайомити вихованців гуртка з різними методами долання перешкод (ярів, струмків, каньйонів), а саме за допомогою вертикального та горизонтального маятника), з можливими помилками при доланні етапу та з системою штрафів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подолання перешкоди з використанням підвішеної мотузки (маятником)КПНЗ «ЦТКЕУМ «Меридіан» КМР Керівник гуртка «Пішохідний туризм» Рєзвова о.с.

Номер слайду 2

Під переправою за допомогою «Маятника» розуміють стрибок учасника туристського походу чи змагання на підвішеній та закріпленій верхнім кінцем мотузці, що вільно висить.

Номер слайду 3

Вертикальний маятник застосовується при переправі через яри, струмки, каньйони. Мотузка підвищується до точкової опори (гілки, перекладини тощо), На ній можуть бути зав'язані вузли.

Номер слайду 4

Учасник, який переправляється «маятником», повинен бути закріплений вусом самостраховки або схоплюючим вузлом до маятникової мотузки. Петля на мотузці для закріплення цього вуса самостраховки повинна бути зав’язана не нижче рівня місця закріплення самостраховки до ІСС учасника, коли він знаходиться на межі небезпечної зони берега, з якого стартує. Небезпечна зона відокремлена контрольними лініями

Номер слайду 5

На маятнику може знаходиться не більше одного учасника. На дистанціях III-V класу можлива організація маятни­ку командою (згідно з Умовами).

Номер слайду 6

Учасники переправляються двома способами :ноги до грудей або з опором на руку

Номер слайду 7

Штрафи за порушення техніки на Етапі «Подолання перешкоди з використанням підвішеної мотузки (маятником)»Заступ контрольної лінії – 1 бал (30 сек);опора на рельєф в зоні перешкоди/падіння (дві кінцівки або корпус на землі) – 3 бали (90 сек). Рух за обмежувальною лінією, рух без каски (Навмисний вихід учасника за обмежувальну лінію; Учасник загубив каску і не може її повернути) – зняття;

Номер слайду 8

Горизонтальний маятник. Застосовується у відносно небезпечних ділянках. Горизонтальний маятник долається ногами по мотузці з використанням опорної мотузки. Під час с подолання етапу необхідно тримати рівновагу. Наявність командної страховки чи самостраховки визначається учасниками. Можливо використання суддівської подвійної страховки на висоті не менше двох метрів від мотузки, по якій рухається учасник

Номер слайду 9

Штрафи на етапі «горизонтальний маятник»Заступ контрольної лінії – 1 бал (30 сек)Втрата самостраховки – 3 бали (90 сек)Падіння- 3 бали ( 90 сек)

pptx
Додано
30 квітня 2023
Переглядів
356
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку