Презентація " Подорож до країни " Логіка" "

Про матеріал

Презентація " Подорож до країни "Логіка" "створена для розвитку логічного мислення на уроках математики. Слайди містять багато ребусів і задач логічного змісту.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож до країни “Логіка”

Номер слайду 2

Ви потрапили в країну Логіка. Це давня країна з своїми звичаями, містами, визначними місцями, з власною мовою та громадянами.

Номер слайду 3

Але громадянином цієї країни стати не так вже й просто – для цього потрібно: Багато дізнатися про логіку; Побувати в усіх містах цієї країни; Лише після виконання цих пунктів вам можуть надати громадянство цієї країни і ви зможете користуватися перевагами, що є у громадян цієї країни перед усіма іншими мешканцями нашої планети.

Номер слайду 4

Пам’ятайте! Ви обов’язково маєте побувати у всіх містах! А не заблукати вам допоможе карта.

Номер слайду 5

Місто жартівливих задач Щоб пройти містом ви лише маєте правильно відповісти на запитання, які задаватимуть вам зустрічні громадяни цієї країни.

Номер слайду 6

Місто жартівливих задач О 2 годині дня у Києві йшов дощ. Чи буде сонячна погода у Львові через 14 годин? Сторож ліг спати о 8 годині вечора, а будильник поставив на 9 годину ранку. Скільки годин проспить сторож? Який годинник показує правильний час лише двічі на добу? Двоє хлопчиків йшли до дому й знайшли 1 грн. Скільки грн. знайдуть чотири хлопчики?

Номер слайду 7

Місто жартівливих задач На руках людини 10 пальців. Скільки пальців на 10 руках? Скільки кінців мають 2 з половиною палиці? В отарі 100 овець. Усі крім 9 втекли. Скільки лишилось овець? Коли півень стояв на одній нозі, то важив 2 кг. Скільки він важитиме, якщо стане на обидві ноги?

Номер слайду 8

Місто жартівливих задач

Номер слайду 9

Як поділити число 1888 на дві рівні частини, щоб у кожній з них отримати тисячу? З Києва до Полтави їде автобус, а з Полтави до Києва – велосипед. Коли вони зустрінуться, хто буде далі від Києва? Місто жартівливих задач

Номер слайду 10

О шостій годині ранку настінний годинник пробив 6 ударів. Спостерігач помітив, що час, який пройшов від першого удару до останнього дорівнював 30 с. Скільки часу буде тривати бій годинника о 12 годині дня? 3 курки за 3 дні знесли 3 яйця. Скільки яєць знесуть 12 курей за 12 днів, якщо вони будуть нести таку саму кількість яєць за такий же час? Місто жартівливих задач

Номер слайду 11

Місто ребусів Ребус – один з видів словесних ігор, що були популярними ще в давнину. Ребус – це загадка, в якій шукане слово чи фраза зображені у вигляді комбінацій фігур, знаків, букв тощо. Перші ребуси з’явились у Франції в XV столітті. Щоб пройти містом, ви маєте розгадати словесні та математичні ребуси.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Місто народної мудрості Щоб пройти містом, маєте пригадати і назвати якомога більше прислів’їв і приказок з числівниками. Пам’ятайте, кожне прислів’я чи приказка – це один крок у правильному напрямку

Номер слайду 15

Місто «Навпаки» Щоб знайти дорогу, маєте розпитати мешканців цього міста. Але відповідають вони досить дивно – все навпаки. Будьте уважними! Приклад: «Всі на вулиці» - «Один вдома». Або «Курочка-ряба» - «Бичок суцільного кольору».

Номер слайду 16

«Синя кофтинка» «Коза і 5 вовчат» «Один худий чоловік» «Ромбживіт» «1 день» «Жодної такси» «24 роки» «Давай швидше» «Баба Яга у камені» «Вовк і яблуко» «Попелюшка і 10 великанів» «Яна у звичайному місті» «Мот без Ірежд»

Номер слайду 17

В цьому місті взагалі ніхто не говорить. Тільки малює і пише. Спробуйте розв’язати завдання мешканців цього міста і вони вам неодмінно допоможуть! Місто закономірностей

Номер слайду 18

Місто закономірностей

Номер слайду 19

Місто закономірностей

Номер слайду 20

Місто закономірностей

Номер слайду 21

Місто творчості Зустрічні громадяни будуть мати у руках якісь речі. Ви маєте розрекламувати кожну річ як найнеобхіднішу на уроці.

Номер слайду 22

Місто творчості Найнеобхідніші речі на уроках математики Мильні бульбашки Пакетик чаю Пластиковий Сірникова стаканчик коробка

Номер слайду 23

Вітаємо!!! Тепер ти повноправний громадянин країни ”Логікa”

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Крицька Любов Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
26 листопада 2018
Переглядів
1972
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку