Презентація "Подорож до країни Мультляндія"

Про матеріал
Мета: Спонукати діток самостійно визначати настрій, характер музичного твору(героя). Формувати здатність створювати музичний образ, підтримувати у дітей бажання слухати музику.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Куди і для кого заєць ніс повний мішок яблук з казки “ Мішок яблук ” ? Своїм діткам синочкам та донечці

Номер слайду 3

Володимир Сутєєв, російський дитячий письменник, художник-ілюстратор. Добрий заєць дуже хотів принести своїм діткам яблук. Та по дорозі роздав їх усі. А от що з того вийшло, дізнаєтеся прочитавши книжку „Мішок яблук".

Номер слайду 4

Про який подарунок мріяв Малий з мультфільма “ Малий і Карлсон ”? Собаку

Номер слайду 5

Книжку про Карлсона написала шведська письменниця Астрід Анна Емілія Ліндґрен. Ця книга про звичайного хлопчика і його незвичайного друга Карлсона.

Номер слайду 6

Які квіти вирощували на балконі Герда і Кай з казки “Снігова королева ”? Троянди

Номер слайду 7

Ця казка з такою холодною назвою уже майже 200 років зігріває мільйони дитячих сердець у всьому світі. Її автор — геніальний данський казкар Ганс Християн Андерсен.

Номер слайду 8

Який предмет змінив характер поштаря Пєчкіна? Велосипед

Номер слайду 9

В одних батьків був хлопчик. Звали його дядько Федір, він був дуже серйозний і самостійний. В три роки він читати навчився, а в шість вже сам собі варив суп, дуже вже він любив тварин, а от що з ним трапиться дізнаєтесь в книжці російського письменника Едуарда Миколайовича Успенського.

Номер слайду 10

Що злякався крихітка Єнот, коли пішов за осокою? Свого відображення

Номер слайду 11

У Крихітки Єнота - день народження. Мама-Єнот дає йому завдання: "одному, в темряві, сходити на ставок і нарвати солодкої осоки до вечері", а яка пригода з ним трапилася ви дізнаєтесь прочитавши книгу відомої американської письменниці Ліліан Муур.

Номер слайду 12

Яке оголошення розклеїв по місту самотній крокодил Гена? Шукаю друзів

Номер слайду 13

В книжці російського письменника Едуарда Миколайовича Успенського Чебурашка, знайдений в коробці з апельсинами, зустрічається з крокодилом Геною. Разом вони шукають друзів і з ними трапляються різні пригоди.

Номер слайду 14

Яка біда трапилася в кішки з казки Маршака “ Кицькин дім ”? Загорівся будинок

Номер слайду 15

Повчальна дитяча казка відомого російського письменника Самуіла Маршака про те, що головне - бути чуйним і працьовитим. А також про те, що головне в житті не «багатство та золота бахрома», а вірні друзі, які не залишуть у біді.

Номер слайду 16

Хто допоміг Попелюшці потрапити на бал? Фея (Хрещена мати)

Номер слайду 17

«Попелюшка »- одна з найкрасивіших казок у світовій дитячій літературі, вона розповідає про просту дівчину з чистою душою і люблячим серцем, про її злих родичів, про казкову чарівну фею і королівський бал. Ця світла і чарівна історія, придумана французьким письменником Шарлем Перро.

Номер слайду 18

За допомогою якого інструмента Нільс врятував ціле місто від щурів? Дудочка

Номер слайду 19

Сельма Лагерльоф шведська письменниця, яка написала повість-казку про дивовижні пригоди хлопчика Нільса. Ця книга залишається одним з кращих казкових творів для дітей.

Номер слайду 20

Кого врятувала Дюймовочка від холоду та голоду? Ластівку

Номер слайду 21

Історія знаменитого данського казкаря Ганса Хрістіана Андерсена про крихітну дівчинку, яка з'явилася на світ з чудової квітки, а потім стала королевою ельфів.

Номер слайду 22

Що подарував місяць квітень пасербиці з казки “ Дванадцять місяців ”? Каблучку

Номер слайду 23

У переддень Нового року принцесі раптом захотілося пролісків. Зла мачуха посилає в холодну новорічну ніч свою пасербицю в ліс виконувати цю примху та з нею трапляється справжісінька новорічна пригода.

Номер слайду 24

Хто заховався від дощу під гриб в казці “ Під грибком ”? Мураха, метелик, мишка, горобець, зайчик

Номер слайду 25

Ця казка В. Сутєєва про грибок, який на час дощу став для лісових звіряток справжнім захисником ...

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Вавіліна Наталія Федорівна - бібліотекар відділу дитячого та сімейного читання Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім.А.П.Гайдара

ppt
Додано
16 листопада 2020
Переглядів
871
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку