Презентація "Подорож історичними місцями Чернігівщини"

Про матеріал
Чернігівщина - має багато пам'яток культури та історії. Запропонована поїздка буде цінним досвідом для учнів, вчителів та батьків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож історчними місцями Чернігівщини Чарівні береги Десни Готові до подорожі

Номер слайду 2

План презентації Допоміжна інформація Які куточки нашої області ми повинні відвідати. Як ми маємо їхати. Висновки. Використані джерела.

Номер слайду 3

Допоміжна інформація

Номер слайду 4

Допоміжна інформація Область утворена 15 жовтня 1932 р. Центр області – місто Чернігів з населенням 304994 особи ( станом на 5. 12. 2001р.) Складається з 22 адміністративних районів; в області нараховується 15 міст, 30 селищ міського типу та 1494 сільських населених пунктів. У межах області знаходиться Славутич – місто, яке адміністративно підпорядковане Київській області

Номер слайду 5

Допоміжна інформація

Номер слайду 6

Допоміжна інформація

Номер слайду 7

Які куточки нашої області ми повинні відвідати Батурин – селище міського типу, розташоване на річці Сейм. Перша згадка про місто датована 1625 р. У 1708 р. місто було повністю спалене російськими військами під командування графа Меншикова. У 1760р. Єлизавета подарувала Батурин Кирилу Розумовському. У 1799 – 1803 рр. за проектом відомого архітектора Камерона тут споруджено великий палац у стилі класицизму.

Номер слайду 8

Які куточки нашої області ми повинні відвідати Колиска дружби літератур – так називають Качанівку. Скількох корифеїв бачила альтанка в Качанівці. Тут працювали В. Забіла і М. Глінка. Неперевершений палац.

Номер слайду 9

Які куточки нашої області ми повинні відвідати Прилуки – місто обласного підпорядкування, розташоване на річці Удай. Тут знаходиться пам'ятник Володимиру Мономаху. Сретенська церква кінця 19 ст.

Номер слайду 10

Які куточки нашої області ми повинні відвідати Ніжин – місто обласного підпорядкування, розташоване на обох берегах річки Остер. Будинок гімназії вищих наук. Вулиця ім. М. В. Гоголя

Номер слайду 11

Як ми маємо їхати Складемо схему маршруту.

Номер слайду 12

Висновок Чернігівщина - має багато пам'яток культури та історії. Запропонована поїздка буде цінним досвідом для учнів, вчителів та батьків.

Номер слайду 13

Як ми маємо їхати З'ясуємо, яким видом транспорту можна їхати Автобусом Поїздом

Номер слайду 14

Використані джерела Інформація Енциклопедичний словник. Чернігівщина. – К., 1990 р. Атлас. Чернігівщина. – Ч.,2004 р. С. П. Реп”ях Літературні музеї Чернігівщини. – К., 1993 р. Москаленко. На берегах Борзни – ріки. – К., 1998 р.

Номер слайду 15

З Вами подорожувала Григорович Оксана Володимирівна, учитель історії Кинашівської ЗОШ І –ІІІ ступенів Борзнянської міської ради Чернігівської області

ppt
Додано
11 квітня 2023
Переглядів
244
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку