Презентація " Подорож підводним світом"

Про матеріал
Закріпити і розширити знання дітей про представників водних тварин, показати їх особливості, пристосованість до життя у водному середовищі .Пополнить знання дітей про те, що риби бувають різні за величиною, забарвленням, формою тіла, будовою плавників.Вчити дітей виділяти ознаки подібності та відмінності між рибами, шляхом порівняння, підвести дітей до висновку, що у всіх риб є спільні ознаки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підводний світ

Номер слайду 2

В морях та океанах багато різної риби. Риби бувають різних форм, розмірів та кольорів. Деякі живуть біля поверхні, інші в глибині. Багато риби харчується водоростями, а інші поїдають іншу рибу.

Номер слайду 3

Фугу – маленька рибка розміром з долоню, яка може плавати хвостом вперед. Замість луски у неї тонка еластична шкіра. Якщо фугу налякати, вона миттєво роздується і надувається у формі кулі, стає рибою-їжаком з гострими колючками

Номер слайду 4

Крилатка (риба лев) має довгі стрічки спинних і грудних плавників — в цих розкішних вієроподібних плавцях таяться гострі отруйні голки. Укол колючками цієї риби дуже болючий.

Номер слайду 5

Політ для літаючих риб – це перш за все спосіб втечі від хижаків включаючи дельфінів, тунців, марлинов, китоподібних, а також пелагічних морських птахів. Ці риби здатні досягати достатньої висоти, щоб заплигувати на палуби кораблів.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Тіло більшості скатів плоске, широке та дископодібне. Шкіра з шипастими лусками або гола. Під час плавання скати хвилеподібно рухають дуже великими грудними плавцями, а хвостовий плавець розвинений погано. Живляться ракоподібними, молюсками, рибою, деякі — планктоном.

Номер слайду 8

Медузи – вільноплавні морські тварини, які мають драглисте тіло, що складається з шапки форми парасолі та тягучих помацків

Номер слайду 9

Акули – це морські хижаки, які можуть бути досить великими і страшними на вигляд. Вони живуть у морях і океанах по всьому світу. Акули мають специфічну форму тіла, яка допомагає їм швидко та вправно плавати в воді. Вони мають довге тіло, яке зазвичай має три основні частини: голову, тулуб та хвіст. Голова акули зазвичай має видовжену форму з великими очима, які дозволяють їм добре бачити у воді. У них є також гострі зуби, які часто змінюються протягом життя.

Номер слайду 10

Дельфіни дуже добре орієнтуються у воді, в цьому їм допомагає ехолокація. Спілкуючись між собою вони видають звуки, схожі на свист, нявкання, клацання, гавкіт.  Дельфіни вміють узгоджувати свої дії при полюванні на велику зграю риб або при захисті від ворога. Дельфіни допомагають один одному в разі небезпеки.

Номер слайду 11

Характерна ознака цих живих організмів – це наявність панцира, призначеного для захисту від природних ворогів. Шия коротка. Черепахи мають 4 лапи. Практично у всіх видів є невеликий хвіст. У черепах прекрасно розвинений кольоровий зір і слух, що допомагає їм у пошуку їжі.

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Дякую за увагу

Номер слайду 18

Малювання

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Презентацію підготовлено за допомогою:https://abrakadabra.fun/15498-prezentacija-podvodnyj-mir-dlja-doshkolnikov.htmlhttps://dovidka.biz.ua/akuly-opys-dlia-diteihttps://ru.pinterest.com/pin/1033576183210179799/

pptx
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
700
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку