Презентація" Подорож у часі за теорією Енштейна"

Про матеріал
Презентація "Подорож у часі за теорією Енштейна" 10 клас Чи можлива подорож у часі? (Наявне відео руху сонячної системи)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож у часі за теорією Енштенйна Робота учениці 10 класу. Богданівського НВКСтародубець Анни. Учитель: Шевчук Людмила Анатоліївна

Номер слайду 2

Вступ. У телевізійних шоу або в фільмах подорож у часі не набагато складніша, ніж їхати по центру будь-якого великого міста в годину пік. Звичайно, рух може бути незручним, але ніякий закон фізики не заважає вам в кінцевому підсумку дістатися до пункту призначення. У реальному житті подорож у часі не така проста. Ця фантазія може виявитися ще більш неможливою, ніж відвідування Країни чудес Аліси або пошук золота в кінці веселки.

Номер слайду 3

План. Вступ1. Ідея подорожі в часі.І. Чи можлива подорож у часіІІ. ПрикладІІІ. Шляхи існування теорії2. Деформація простір-час 3. Про теорію Енштейна4. Теорія Енштенштейна5. Висновок. Використані джерела.

Номер слайду 4

 Ідея подорожі в часі з’явилася вперше в двох літературних творах, що вийшли в кінці дев’ятнадцятого століття. Перше з них мало хто знає. Це новела Едварда П. Мітчелла «Годинники, які йшли назад», надрукована в 1881 році в нью-йоркському журналі Sun. Її досить швидко забули і згадали лише в 1973 році, коли Сем Московіц передрукував її у своїй антології творів Мітчелла «Кришталевий людина». А фантастичний твір Герберта Уеллса «Машина часу», що вийшло кількома роками пізніше, стало всесвітньо відомим.

Номер слайду 5

Альберт Ейнштейн Альберт Ейнштейн ( ) - фізик-теоретик, один із засновників сучасної фізики, лауреат Нобелівської премії, іноземний член- кореспондент РАН (1922) і іноземний почесний член АН СРСР(1926). Народився в Німеччині. Створив приватну (1905) і загальну ( ) теорії відносності.

Номер слайду 6

І все ж подорож у часі не обов`язково порушує закони фізики. У теорії гравітації Ейнштейна – загальної теорії відносності – простір і час об`єднуються в простір-час, що дає можливість для шляхів, які можуть повернути назад в минуле та повернути в майбутнє. Такі шляхи відомі як замкнуті тимчасові криві. Вони трохи схожі на великі кола навколо Землі – якщо ви починаєте йти в одному напрямку і продовжуєте це робити прямо, у кінці кінців ви повернетеся в ту точку, звідки почали. В цьому випадку викривлення Землі повертає вас до вашої попередньої точки в просторі. У випадку з замкнутими тимчасовими кривими геометрія простору-часу повертає вас до більш раннього моменту часу.

Номер слайду 7

Якщо б такі шляхи існували, будівництво космічного корабля для їх перетину вартувало б набагато більше, ніж будь-які інші транспортні засоби. По-перше, для цього потрібна крейсерська швидкість 140000 миль в секунду, по-друге, паливний бак повинен мати об’єм в трильйон разів більше об’єму нафтового танкера. Тому для практичних цілей епоха подорожей у часі ще не настала. Але навіть якщо це можливо тільки в теорії, потенційні наслідки для фундаментальної фізики Всесвіту можуть відібрати дуже багато часу для її вивчення. Тому вивчені тимчасові петлі можуть не дозволити нам пройти через космос в машині часу, але, можливо, все ж можуть допомогти глибше зрозуміти космос.

Номер слайду 8

Першим кроком буде спроба з`ясувати, які саме закони фізики дійсно існують. Загальна теорія відносності Ейнштейна – велика річ, але вона, наприклад, ніяк не співіснує з квантовою механікою, яка керує субатомних світом. Тому, щоб зрозуміти, чи можна подорожувати в часі, потрібно знайти остаточно вірну теорію, що об`єднує обидві ці теорії.

Номер слайду 9

 У деяких історіях простір-час буде настільки деформованим, що такі об'єкти, як ракети, зможуть здійснити подорож у власне минуле. Однак кожна з історій є повною і незалежною, описуючи не лише викривлений простір-час, а і об'єкти, що є в ньому. Отже, ракета не здатна перенестися до іншої альтернативної історії після свого повернення, а мусить залишатися в межах цієї самої історії, яка мусить бути логічно зв'язною. Коли простір-час стає настільки деформованим, що вже майже уможливлює переміщення в минуле, то віртуальні частинки, рухаючись по замкнутих траєкторіях, стають майже реальними. Густина віртуальних частинок та їхніх енергій є тоді дуже великою, а це означає, що ймовірність цих історій максимально маліє. Очевидно, якась установа захисту хронології наглядає, щоб світ був приязним місцем для істориків.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Висновок :швидке переміщення в просторі і подорож назад у часі на підставі нинішнього стану наших знань не можна відкидати. Вони можуть викликати логічні проблеми, звідси ми мусимо вірити, що існує якийсь закон захисту хронології, що не дозволяє людям проникати у минуле.

Номер слайду 12

Використані джерела: Https://dhrfff.blogspot.com/p/blog-page_28.html https://naurok.com.ua/prezentaciya---doslidzhennya-ekonomichne-zrostannya-kra-n-azi-93095.hhttps://ukr.culturell.com/dzhon-mitchell-biografiya-tvorchestvo-karera-lichnaya-zhizn-view-247112tml

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 10 клас, Інші матеріали
До підручника
Фізика (академічний рівень) 10 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я.)
До уроку
Розділ 5. Релятивістська механіка
Додано
20 січня 2022
Переглядів
6937
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку