Презентація "Похід Олега Віщого на Константинополь"

Про матеріал
Презентація на тему: "Прохід Віщого Олега на Константинополь" містить інформацію про часи правління князя Олега і безпосередньо про похід на Константинополь. У презентації є зображення, які допомагають краще сприймати інформацію. Можна використовувати на уроці з історії України у 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Тищенко О. Л.

Номер слайду 2

Похід Олега Віщого на Константинополь. У 907 році Олег організував небачений за розмахом морський похід на Константинополь. У результаті переговорів з імператором було укладено вигідний для Русі договір, за умовами якого Візантія зобов’язувалася дати відкуп воякам і щорічно сплачувати данину київському й іншим князям. Руські купці отримали право приїжджати до візантійської столиці й торгувати, не сплачуючи мита. Упродовж шести місяців вонимогли безкоштовно отримувати продовольство й забезпечуватися необхідним спорядженням для повернення на батьківщину. Зі свого боку Русь зобов’язувалася допомагати Візантії в боротьбі з кочовиками. Це перший договір Русі, текст якого зберігся. Як свідчить легенда, на знак здобутої перемоги Олег прибив власного щита на воротах Константинополя.ІСТОРИЧНИЙ ФАКТТЕМА ДОСЛІДЖЕННЯhttps://www.youtube.com/watch?v=IFn. H0u. Nj. Ju4

Номер слайду 3

Історична особаhttps://www.youtube.com/watch?v=r3h7eui. S1 Es

Номер слайду 4

Історичний образ. Олег є однією із найбільш таємничих постатей нашої історії. Народна пам’ять зробила з нього не лише великого і вдало-го полководця, а й чудодія, що вмів творити діла надлюд-ські: міг обернутися «і звірем, і птахом, і комахою». З плином часу за образом казкового чудотворця майже зник дійсний, правдивий образ правителя, що княжив у Києві. Саме після походу на Константинополь прозвав народ Олега віщим (чаклуном, чарівником). Люди вірили, що Олег мав незвичайні здібності та надлюдську силу. На вигляд Олег був середнього зросту, міцний, красивий, мудрий, хоробрий воїн.

pptx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
10 квітня 2023
Переглядів
200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку