Презентація "Покритонасінні або Квіткові рослини"

Про матеріал
Презентація до уроку "Покритонасінні або Квіткові рослини". Викладка уроку у вигляді гри-подорожі про різноманітність Покритонасінних
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добрий день!

Номер слайду 2

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Подаруй усмішку. Я всміхаюсь сонечку: Здрастуй золоте. Я всміхаюсь квіточці: Хай вона цвіте. Я всміхаюсь дощику: Лийся, мов з відра. Друзям усміхаюся , Зичу їм добра

Номер слайду 3

Девіз нашого уроку: Не просто слухати, а чути. Не просто дивитися, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати. Дружно і плідно працювати.

Номер слайду 4

Вправа «так чи ні»1. Голонасінні поширенні на всіх континентах, окрім Антарктиди -2. Усі голонасінні – це вічнозелені рослини -3. Голонасінні бувають деревами, кущами і квітами -4. Лише деякі голонасінні рослини мають насіння -5. Хвойні мають голчасті листки -6. У хвойних немає листків, а є гілочки – хвоя -7. Усі голонасінні утворюють шишки -8. Насіння голонасінних рослин нічим не захищене, розташоване на лусочках шишок -9. Шишки бувають чоловічими і жіночими -10. З шишок висипаються спори -

Номер слайду 5

Перевір себе1. Голонасінні поширенні на всіх континентах, окрім Антарктиди - так2. Усі голонасінні – це вічнозелені рослини- так3. Голонасінні бувають деревами, кущами і квітами - ні4. Лише деякі голонасінні рослини мають насіння - ні5. Хвойні мають голчасті листки - так6. У хвойних немає листків, а є гілочки – хвоя - так7. Усі голонасінні утворюють шишки - так8. Насіння голонасінних рослин нічим не захищене, розташоване на лусочках шишок - так9. Шишки бувають чоловічими і жіночими так10. З шишок висипаються спори - ні

Номер слайду 6

Царство Рослини

Номер слайду 7

Асоціативний кущ. ПОКРИТОНАСІННІ

Номер слайду 8

АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ «ПОКРИТОНАСІННІ» т. ПОКРИТОНАСІННІМають плоди. ГАРНІ КВІТИТРОЯНДАМаюь насіння

Номер слайду 9

ПОКРИТОНАСІННІ АБОКВІТКОВІ РОСЛИНИ

Номер слайду 10

Поетична хвилинка. У світ краси полинем ми сьогодні,Бо де квіти — там завжди краса. Там у полі розцвіла волошка,А в саду вже айстра розкрива…Кожна квітка справді неповторна, Особлива є її краса. Кожна квітка часточка природи,Серце й душу нашу зігріва!

Номер слайду 11

Загадки. Осіння квітка сукню вділа Рожеву, синю, ніжно-білу. Стоїть, неначе їжачок, У неї сотні пелюсток. ****Блакитні оченята   Із жита виглядають.  Хоч квіточки ці люблять  Та з поля виганяють.

Номер слайду 12

Покритонасінні — це наймолодша, найчисленніша і найбільш досконала група сучасних рослин, які з’явилися в середині мезозойської ери і швидко стали панівною групою рослин на всій земній кулі. Кількість видів покритонасінних ще остаточно не з’ясовано, ця цифра становить близько 200-250 тисяч видів. Ці рослини пристосовані до життя в найрізноманітніших умовах – від тропіків до тундри, від низовин до високих гір, від пустель до боліт, вони навіть можуть жити в прісних і солоних водоймах.

Номер слайду 13

На відміну від голонасінних, у покрито­насінних насінні зачатки містяться у зав’язі квітки

Номер слайду 14

Загальна характеристика відділу Покритонасінні рослини. Заселяють всі континенти й усі середовища існування. Форма життя – дерева, кущі, трава. Однорічні, дворічні, багаторічні рослини. Насінне і вегетативне розмноження. Генеративні органи: квітка, плід, насіння. У життєвому циклі переважає спорофіт. Після подвійного запліднення розвивається насіння із запасом поживних речовин.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ПокритонасінніОднодольніДводольні

Номер слайду 17

{7 DF18680-E054-41 AD-8 BC1-D1 AEF772440 D}ПокритонасінніЗародок. Коренева система. Поперечний розріз стебла. Жилкування. Дводольні Однодольні Завдання: Порівняйте ознаки дводольних і однодольних покритонасінних, відомості про їх особливості занесіть у таблицю в зошиті.

Номер слайду 18

{7 DF18680-E054-41 AD-8 BC1-D1 AEF772440 D}ПокритонасінніЗародок. Коренева система. Поперечний розріз стебла. Жилкування. Дводольні дві сім’ядолістрижневакамбій присутнійпірчасте або пальчасте. Однодольні однасім’ядолямичкуватамайже немає камбіюдугове або паралельне. Завдання: Порівняйте ознаки дводольних і однодольних покритонасінних, відомості про їх особливості занесіть у таблицю в зошиті.

Номер слайду 19

Фізкультхвилинка

Номер слайду 20

Зупинка «Квітуча поляна» Їстівні Кормові Бур’яни

Номер слайду 21

Зупинка «Смачна»

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

.

Номер слайду 25

З Зупинка «Швидка допомога»

Номер слайду 26

Зупинка «Гарна»

Номер слайду 27

Номер слайду 28

{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213!Розгадайте «Чайнворд»Запитання: 1. Рослина, що має снодійні властивості. 2. Рослина, яка має парашутики. 3. Квітка 1 вересня. 4. Ім’я хлопця, яке приховане в назві сорту яблук. 5. Самозакохана квітка. 6. Квітка сонця. 7. Білокачанна красуня. 8. Рослина, чутлива до зміни вологості. 9. Лілія навпаки. 10. Представник родини Бобові. 11. Квітка, яка означає любов, вірність, щирість. 12. Рослина родини Бобові. 13. Поза йоги.

Номер слайду 29

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Вчити запис. Прочитати § 45. Творче завдання: Намалювати рослину, яка належить до відділу Покритонасінні, визначити однодольна чи дводольна ця рослина.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
11 лютого 2022
Переглядів
976
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку