Презентація покрокового приготування торту "Медовик"

Про матеріал

Матеріал можна використовувати на уроках виробничого навчання, а також теоретичного навчання з професії "кухар", "кондитер", та інші професіїВ презентації представлено покрокове приготування торту "Медовик" із сметанним кремом та оздоблений кремом білковим заварним

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування торту «МЕДОВИК»Майстер в/н: ІЛЬЇНСЬКИЙ Сергій. Викладач: ЧАПАЛА Елла. МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО ТЕХНІЧНИЙ ЗАКЛАД «ДНІПРОВСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ»

Номер слайду 2

ЗМІСТ ПРЕЗЕНТАЦІЇ

Номер слайду 3

ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА МЕДОВОГО: Яйця – 3 шт.;Цукор – 300 гр.;Мед – 225 гр.;Вершкове масло – 75 гр.;Борошно – 700 гр. + 300 гр. (для підпилу);Оцет – 1 ст.л.;Сода харчова – 1 ч.л..01

Номер слайду 4

Влити яйця. Збити01

Номер слайду 5

01 Додати цукор. Збити протягом3-5 хвилин

Номер слайду 6

Додати вершкове масло, медта розтопити та водяній баніповільно помішуючи01

Номер слайду 7

Суміш нагріти до t 70 0 С01

Номер слайду 8

Додати соду гашену оцтом01

Номер слайду 9

Додати борошно та заварити тісто01

Номер слайду 10

Тісто викласти на підпилений борошном стіл01

Номер слайду 11

Злегка домішати тісто01

Номер слайду 12

Поділити на шматочкита перекласти їх в тепле місце01

Номер слайду 13

Кожен шматочок розкачати на столі підпилений борошном завтовшки 2-3 мм01

Номер слайду 14

01 Вирізати заготівку бажаної форми за допомоги роликового ножа

Номер слайду 15

01 За допомогою скалки перекласти заготівку на кондитерський лист підпилений борошном

Номер слайду 16

Випікати при t 220 0 С протягом 5-7 хвилин 01

Номер слайду 17

СМЕТАНА – 600 гр. ЦУКОР – 300 гр. ВЕРШКОВЕ МАСЛО – 300 гр. ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ СМЕТАННОГО ТІСТА:02

Номер слайду 18

В сметану додати цукор та ванільний цукор02

Номер слайду 19

Збивати до утворення пишної повітряної маси протягом 10-15 хв.02

Номер слайду 20

Додати вершкове масло розм’якшене до стану сметани. Продовжити збивання протягом 5-6 хвилин02

Номер слайду 21

ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ КРЕМУ «БІЛКОВО ЗАВАРНОГО»: ЦУКОР – 240 гр. + 20 гр. ВОДА – 90 мл. БІЛОК ЯЄЧНИЙ – 120 гр. КИСЛОТА ЛИМОННА ВАНІЛІН – 0,02 гр.03

Номер слайду 22

Цукор з’єднати з водою та довести до кипіння. При інтенсивному кипінні уварити сироп до 120 0 С , на пробу середня кулька03

Номер слайду 23

Білок влити у чашу міксера та збивати до утворення пишної піни03 Під час приготування сиропу збиваємо білки

Номер слайду 24

Додати цукор 10 % від кількості цукру у сиропіта збивати до розчинення кристалів цукру03

Номер слайду 25

Залити сироп не припиняючи збивання білків03

Номер слайду 26

Додати лимонну кислоту03

Номер слайду 27

Збивати до «стійких піків»03

Номер слайду 28

На корж викласти крем та розрівняти кондитерською лопаткою03

Номер слайду 29

На оздоблений корж викласти наступний корж та повторити операції 03

Номер слайду 30

Верхній корж не змащуємо сметанним кремом.03

Номер слайду 31

ОФОРМЛЕННЯ ТОРТУ04

Номер слайду 32

За допомогою лопатки викласти крем на торт та надати необхідну форму лопаткою04

Номер слайду 33

04

Номер слайду 34

04

Номер слайду 35

04

Номер слайду 36

Смачного!!!04

pptx
Додано
26 лютого
Переглядів
235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку