Презентація "Полліанна та її друзі"

Про матеріал
Формування предметних компетентностей: працювати над характеристи¬кою персонажів твору, вмінням оцінювати їхні моральні якості, вчинки, розкрити значення дружби в житті людини; розвивати позитивне мислення, вміння знаходити радісні моменти в повсякденному житті; виховувати почуття радості, доброти, турботи про інших; сприяти розвиткові критичного ставлення до себе і своїх особистих якостей. Формування ключових компетентностей: спілкування державною мовою; математичну компетентність: вміння установлювати причиново-наслідкові зв’язки; уміння вчитися впродовж життя: постійно поповнювати власний словниковий запас; здійснювати самооцінювання результатів власної діяльності, застосовувати комунікативні стратегії відповідно до мети і ситуації спілкування; обізнаність та самовираження у сфері культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Полліанна та ії друзі *

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

У – усміхненими. С – спокійними. П – прогресивними І – ініціативними. Х – хоробрими. style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 5

Гра «Криптограма» Ім’я та прізвище авторки твору «Полліанна»7, 16, 7, 1, 18, 19, 21 20, 19, 21, 23, 7, 21 

Номер слайду 6

Белдінґсвіль

Номер слайду 7

Сувора, холодна, стримана, з почуттям обов’язку, пунктуальна, нещасна, сумна, одинока. Тітка Поллі

Номер слайду 8

Джон Пендлтон Замкнутий. Похмурий Мовчазний Одинокий

Номер слайду 9

Дратівлива, вразлива, сердита хвора жінка, яка лежала в темній кімнаті і не дозволяла відчиняти вікна. Місіс Сноу

Номер слайду 10

Сумний, зневірений, бездомний, хотів мати батьків, сім'ю і будинок. Джиммі

Номер слайду 11

Завжди привітний, добрий, чуйний, але одинокий і нещасний, адже кохав жінку, з якою їх розділяло давнє непорозуміння Лікар Чилтон

Номер слайду 12

Ненсі Завжди привітна, турботлива, чуйна, люб’язна, але не любила свого імені та ранки щопонеділка.

Номер слайду 13

ДжимміЗавдяки дружбі з Полліанною у нього з'явилася надія на краще життя, його усиновив Дж. Пендлтон

Номер слайду 14

Джиммі Бін

Номер слайду 15

«Знайдіть радість»Я дізнався про зраду друга, яка радість… Прийшли вихідні, пішов дощ, яка радість…Мій кращий друг переїздить в інше місце, яка радість… Мої батьки не купляють мені солодощі, яка радість… Мені забороняють грати за комп’ютером більше години в день, яка радість… Я отримав(-ла) двійку, яка радість…продовжіть речення:

Номер слайду 16

«Незакінчене речення»У мене з’явилося бажання змінити у своєму житті…Що вдалося на уроці (було найлегшим)?Що виявилося складнішим?На уроці мені найбільше сподобалося…Чи справдилися ваші очікування від нашого уроку?Чи сподобався урок?

Номер слайду 17

Домашнє завдання (диференційоване): II рівень. Опрацювати конспект; знати зміст повісті. III рівень. Дібрати цікавий матеріал про друзів Полліанни. IV рівень. Написати твір-мініатюру: «Як би змінилося наше село, якби в ньому жила Полліанна?»За бажанням: намалювати ілюстрації до роману Е. Портер «Полліанна». 

Номер слайду 18

РАДІЙТЕ ЖИТТЮ!

pptx
Додано
12 лютого 2021
Переглядів
1443
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку