Презентація "Поняття про дієслово як частину мови"

Про матеріал
ТЕМА. Дієслово як частина мови. ТИП УРОКУ. Комбінований . ВИД УРОКУ. Інтегрований урок української мови і природознавства. ФОРМИ І МЕТОДИ. «Асоціативний кущ», «Вільне письмо», «Доповни текст», робот в парах, «Комікс», діалог.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про дієслово як частину мови

Номер слайду 2

… весна . … тепле сонечко . На деревах … перші листочки. …веселий щебет пташок. Природа … .прийшлапригрілоз’явиласялинепрокинулося

Номер слайду 3

весна . тепле сонечко . На деревах перші листочки. веселий щебет пташок. Природа . Прийшла. Лине. Пригрілоз’явилисяпрокинулася

Номер слайду 4

Слова , які називаю дії предметів і відповідають на питання що робити ? Що зробити ? Що роблять ? Що робив ? Що зробив? є дієсловами . Дієслово - це самостійна частина мови.

Номер слайду 5

Повторимо і поглибимо знання про дієслово як частину мови, навчимося розрізняти дієслова в мовленні , правильно ставити до них питання .

Номер слайду 6

Тварини піклуються про своє потомство по-різному: вилизують, обе­рігають, вчать ходити, літати або плавати, захищають, годують молоком, а потім показують їстівні рослини, навчають полювати. Зазвичай про дітей піклу­ється мама, але іноді допомагає тато. Тварини заздалегідь обирають територію, ретельно охороняють і готують укриття для майбутнього потомства .

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Кінолог - це фахівець, який володіє комплексними знаннями в області розведення, виховання, дресирування собак та вміє застосовувати їх на практиці.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 березня 2023
Переглядів
401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку