Презентація " Поняття про дисперсні системи. Колоїдні та істинні розчини."

Про матеріал
У презентації міститься матеріал про класифікацію дисперсних систем, властивості дисперсних систем, їх поширення та застосування в природі та побуті. Також є інформація про ефект Тіндаля. В презентації містяться задачі на обчислення масової частки розчиненої речовини в розчині.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОНяття про дисперсні системи. колоїдні та істинні розчини.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Антон Володимирович Думанський. Відомий український та радянський учений, академік НАН України, член-кореспондент АН СРСР. Один із засновників колоїдної хімії. Очолював інститут загальної та неорганічної хімії в Києві. Удосконалив методи дослідження колоїдної хімії. Створив науковий напрямок застосування колоїдної хімії в харчових технологіях.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

До яких грубодисперсних систем належить?

Номер слайду 12

У 120 г розчину міститься 3 г глюкози. Визначте масову частку розчиненої речовини. У 180 г води розчинили 20 г соди. Визначте масову частку розчиненої речовини. Обчисліть масу кухонної солі, яку треба взяти для приготування 250 г розчину з масовою часткою солі 0,05. Обчисліть масу (г) води для приготування 400 г розчину з масовою часткою глюкози 0,05.

Номер слайду 13

Маємо дві склянки з розчином оцту у воді. У першій склянці масова частка оцту становить 15%, у другій - 20%. Розчини зі склянок злили разом. Обчисліть й укажіть масову частку (%) оцту у третій склянці.300 г200 гх

pptx
Додано
15 вересня 2020
Переглядів
835
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку