Презентація "Розчинність речовин, її залежнисть вид різних чинників."

Про матеріал
В презентації міститься матеріал про розчинність речовин, класифікацію речовин за розчинністю, залежність розчинності від різних чинників. Також є інформація про теорії розчинів, яку можна використати для створення проблемної ситуації для вирішення питання, що саме відбувається при розчинені речовин. Далі розміщено слайди з розглядом процесу розчинення. Останні слайди містять завдання на розчинність речовин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗЧИННІСТЬ РЕЧОВИН,ЇЇ залежність від різних чинників.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

РОЗЧИННІСТЬ - ЦЕ ВЛАСТИВІСТЬ РЕЧОВИН РОЗЧИНЯТИСЯ У ВОДІ АБО БУДЬ-ЯКОМУ ІНШОМУ РОЗЧИННИКУ.

Номер слайду 6

Розчинність - це маса розчиненої речовини, яка за певних умов (температури, тиску) може розчинитися в розчиннику масою 100 г.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Фізична теорія розчинів. Сванте Арреніус. Якоб Вант Гофф. Між розчинником і розчиненою речовиною немаєжодної взаємодії,тобто розчинення - це фізичний процес.

Номер слайду 11

Хімічна теорія розчинів. Д.І. Менделєєв. Розчин - не механічна суміш розчинника та розчиненої речовини. Частинки розчинника і розчиненої речовини реагують один з одним з утворенням нестійких сполук змінного складу - гідратів (сольватів).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Чи може розведений розчин бути насиченим?Чи обов’язково концентрований розчин є насиченим?

Номер слайду 17

Приготували два насичені за 60℃ розчини KNO3 та Na. I, розчинивши їхні наважки масою по 110 г у відповідніх кількостях води. Маса розчину KNO3 більша за масу розчину Na. I. Масова частка KNO3 більша за масову частку Na. I.проаналізуйте твердження

Номер слайду 18

З підвищення температури маса … речовини зменшується. За температури 50℃ маса речовини … більша за масу розчинника. Максимальна маса речовини …, яку можна розчинити у воді масою 150 г за температури 20℃, становить 97,8 г.

pptx
Додано
20 вересня 2020
Переглядів
1044
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку