Презентація "Поняття про електричний струм"

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів. Тема "Поняття про електричний струм, провідники та ізолятори"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про електричний струм, провідники та ізолятори

Номер слайду 2

Електричний струм — це впорядкований спрямований рух заряджених частинок.

Номер слайду 3

Джерело електричного струму Споживач електричного струму; З’єднувальні електричні проводи; Вимикач. Для здійснення направленого руху заряджених частинок потрібно:

Номер слайду 4

Усі речовини за здатністю проводити електричний струм поділяють на три групи. ПРОВІДНИКИДобре проводятьелектричний струмметали,природна вода. ДІЕЛЕКТРИКИЕлектричний струмне проводятьдерево, скло, олія, гума. НАПІВПРОВІДНИКИЗа здатністю проводити електричний струм займають проміжне положеннякремній, алмаз, селен

Номер слайду 5

Джерело електричного струму – пристрій, що виробляє струм (перетворює певний вид енергії у електричну)

Номер слайду 6

Електричний струм характеризується певними фізичними величинами, зокрема напругою та силою струму. Напруга електричного струму характеризує швидкість переміщення електронів у необхідному напрямку. Напругу позначають буквою U та вимірюють у вольтах (скорочено В або V)Сила струму характеризує кількість електронів, що переміщуютьсяв провіднику, і саме ця величина найкраще характеризує небезпечність струму. Позначають буквою І та вимірюютьв амперах (А).

pptx
Додано
6 грудня 2023
Переглядів
561
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку