Презентація " Поняття про серцевий цикл. Робота серця та її регулювання"

Про матеріал
Презентація " Поняття про серцевий цикл. Робота серця та її регулювання". Презентація являється допоміжним матеріалом для уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вправа“ Мозковий штурм”Серце – це…. Між правим передсердям і правим шлуночком є…. Серце складається з таких оболонок ….

Номер слайду 2

Гра “ Вірю не вірю ”Об'єм крові в дорослої людини становить 2-3 л. Кров складається з плазми та води. Еритроцити – це без'ядерні клітини. Еритроцити виконують дихальну функцію. Людина, для якої переливають кров це – донор. Формені елементи крові утворюються в червоному кістковому мозку. Лейкоцити виконують захисну функцію. Тромбоцити беруть участь у зсіданні крові. Серце поділене на чотири камери. У камерах лівої частини серця тільки артеріальна кров. Кров у серці людини змішується.Існує три кола кровообігу.

Номер слайду 3

Проблемне запитання. Чим пояснити таку велику працездатність серця?

Номер слайду 4

Тема уроку :“ Поняття про серцевий цикл. Робота серця та її регулювання ”

Номер слайду 5

Епіграф: Прислухайся – у грудях серце стука ,Вистукує один і той же ритм , Коли немає серця справжня мука, І ми без серця жити не змогли б …

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Фази серцевого циклуІ – фаза скорочення передсердь -0,1 с ( систола)ІІ – фаза скорочення шлуночків 0,3 с ( систола)ІІІ – фаза розслаблення 0,4 с (діастола)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 18 Скласти кросворд Підготувати повідомлення “ Операції на серці ” , “ Внесок українських вчених у розвиток кардіології ”

pptx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
4908
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку