Презентація "Будова та функції кровоносних судин. Рух крові. Артеріальний тиск. Кровотечі"

Про матеріал
Презентація "Будова та функції кровоносних судин. Рух крові. Артеріальний тиск. Кровотечі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Будова та функції кровоносних судин. Рух крові. Артеріальний тиск. Кровотечі

Номер слайду 2

Гра “ Вірю не вірю ”Стінка серце утворена трьома оболонками. Серце людини складається з камер. Міокард є однією з оболонок серця. Серце має здатність скорочуватися. Діастола – це скорочення серце. Перикард – одна зі стінок серця. Діастола триває 0,8 с. Кровоносна система забезпечує киснем весь організм. Робота серця залежить від нервової і гуморальної регуляції.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Аорта – найбільша артерія в організмі людини. Артерії – це судини, які несуть кров від серця до органів і тканин. Вени – це судини, які несуть кров від органів і тканин до серця. Капіляри – це найдрібніші кровоносні судини.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Кровотеча – це витікання крові із кровоносних судин при порушенні їхньої цілісності.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}Види кровотеч. Характерні ознаки. Перша допомога. Артеріальна. Кров витікає яскраво-червоним пульсуючим струменем без різко виражених пульсових поштовхів. Накладання гумового джгута або закрутки з тканини; максимальне згинання кінцівок у суглобах або притискання артерії в певних точках тіла або вище за місце поранення. Венозна. Кров витікає безперервним темним струменем без різко виражених пульсових поштовхів. Накладання тиснучої пов'язки або джгута нижче за рану. Капілярна. Кров витікає повільно. Накладання тиснучої пов'язки після обробки рани дезинфікуючим розчином або прикладання пакета з льодом. Внутрішня. Раптове збліднення обличчя, збліднення й похолодіння кистей стоп, частіший пульс, запаморочення, шум у вухах, виділення холодного поту. Прикласти пакет з льодом чи холодною водою й негайно відправити постраждалого до медичного закладу.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Існує простий алгоритм дій, коли ми бачимо поранену людину. Англійською він звучить просто як А-В-С:■ A — Alert — оповіщення — дзвоніть 103■ B — Bleeding — кровотеча — знайдіть джерело кровотечі■ C — Compress — тиск — натисніть, щоби зупинити кровотечу.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 19. Поміркуйте, чому кров рухається судинами безперервно, хоча серце виштовхує її в аорту періодично?

pptx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
1083
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку