Презентація "Поняття про сировину, напівфабрикати, готову страву"

Про матеріал
Дана презентація буде корисна у викладанні предмету "Технологія приготування їжі з ОТ" у закладах професійної освіти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Поняття про сировину, напівфабрикати, готову страву. Виконала: викладач спецдисциплін Середюк Н. В.

Номер слайду 2

Основними стадіями технологічного процесу є: прийом і зберігання сировини виробництво напівфабрикатів виробництво готової продукції реалізація

Номер слайду 3

Сировина - продукти, виготовлення готової кулінарної продукції з яких здійснюють за повною технологічною схемою

Номер слайду 4

Напівфабрикати - продукти, виготовлення готової кулінарної продукції з яких здійснюють за скороченою технологічною схемою. У залежності від повноти обробки напівфабрикати можуть мати різну ступінь готовності

Номер слайду 5

Готова кулінарна продукція складається з різних кулінарних і кондитерських виробів, які реалізують підприємства громадського харчування.

Номер слайду 6

Кулінарний виріб, або блюдо - страва з певним складом продуктів, що пройшли кулінарну обробку.

Номер слайду 7

Харчові відходи - залишки продуктів, які після відповідної обробки використовують в їжу (ікра та молочко риб, бадилля ранньої капусти буряків та інші).

Номер слайду 8

Продукція підприємств громадського харчування проводиться згідно з установленими міністерствами торгівлі збірників рецептур, де вказуються набір і норми витрат сировини, вихід напівфабрикатів та готової продукції, технологія виробництва страви. Є збірники рецептур страв і кулінарних виробів, призначених для дієтичного харчування, для підприємств громадського харчування на виробничих підприємствах і в навчальних закладах та інші.

Номер слайду 9

Для зручності роботи кухарів на підприємствах становлять технологічні карти, в яких кількість сировини для приготування страв або кулінарних виробів наводиться у розрахунку на певну кількість порцій з урахуванням характеру роботи підприємства, наявності інвентарю, устаткування. У технологічних картах відзначають специфіку технології цієї страви, вихід готової страви, гарніру і соусу до нього та інші відомості, які сприяють виготовленню продукції високої якості. Нормативний матеріал технологічних карт відповідає затвердженим рецептурами.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Розроблені рецептури розглядаються на кулінарних радах і затверджуються вищесточими організаціями, яким надано це право. Затверджена таким чином рецептура застосовується на підприємствах, підлеглих затвердила її організації (район, область,).

pptx
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
5125
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку