Презентація "Поняття про способи діагностування та їх значення "

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів. Тема "Поняття про способи діагностування та їх значення"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОНЯТТЯ ПРО СПОСОБИ ДІАГНОСТУВАННЯ ТА ЇХ ЗНАЧЕННЯ ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

Номер слайду 2

Здоров’я — необхідна умова навчання, творчості, здійснення мрій. Це своєрідний золотий запас, який потрібно берегти і примножувати. На жаль, дехто бездумно витрачає його Наприклад, недосипає, неправильно харчується. І лише коли здоров’я погіршується, може почати прислухатися до порад лікарів.

Номер слайду 3

Прокинувшись, людина відчула слабкість, важкість у руках і ногах, головний біль, біль у животі, горлі...? Що робити? Треба звернутися до лікаря, щоб він правильно встановив діагноз — визначив захворювання та призначити найефективніший спосіб лікування.

Номер слайду 4

Спочатку лікар / лікарка опитує та з’ясовує загальний стан людини, що саме її турбує, оглядає проблемні місця зовні, вимірює температуру, кров’яний тиск тощо.

Номер слайду 5

ЯК ВИМІРЯТИ ТЕМПЕРАТУРУЯкщо вона вища за 37 °С, це означає, що ви захворіли.Існують різні види термометрів: ртутні, електронні, безконтактні. Всередині ртутних термометрів міститься ртуть, випари якої дуже отруйні. Сучасні електронні або безконтактні термометри набагато безпечніші.

Номер слайду 6

МЕДИЧНІ АНАЛІЗИПід час аналізу крові визначають кількісні та якісні показники її складових (елементів крові). Залежно від цілі дослідження, кров можуть забирати з вени за допомогою голки шприця або з пальця за допомогою спеціальної голки — скарифікатора

Номер слайду 7

Результати клінічних досліджень крові та сечі оформлюють на бланку, де зазначають показники: які мають бути в нормі та ті, що визначені для конкретної людини.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

АПАРАТНІ МЕДИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯДеякі дослідження проводять за допомогою спеціальних приладів. Ультразвукове дослідження, або УЗДПеревірка зору у дітей. Електрокардіографія (скорочено ЕКГ)

Номер слайду 10

ЕЛЕКТРОКАРДІОГРАФІЯЗа допомогою спеціального апарату — електрокардіографа — лікарі фіксують електричні імпульси серцевого м’яза, за якими можуть слідкувати за роботою серця. Спеціальні електроди, що фіксують сигнали кровоносної системи, прикріплюють між 4 та 5 ребром із боку серця, на зап’ястках рук і щиколотках ніг. ЕКГ допомагає встановити захворювання кровоносної системи.

Номер слайду 11

РЕНТГЕНОГРАФІЯРентгенографія — дослідження внутрішніх органів із використанням рентгенівських променів. За допомогою рентгену виявляють переломи кісток та деякі захворювання, зокрема туберкульоз.

Номер слайду 12

Флюорографія — рентген легень (з 15 років ). За знімку м’які тканини організму не відображаються, а от кістки чи новоутворення мають білий колір. Тож на флюорографічному знімку здорові ділянки легень не матимуть забарвлення, а ділянки легень, уражені захворюванням, матимуть білий колір.

Номер слайду 13

Ультразвукове дослідження, або УЗД — дослідження внутрішніх органів за допомогою ультразвукових хвиль. За допомогою УЗД можно виявити запалення та новоутворення в організмі, встановити вагітність тощо.

Номер слайду 14

Магнітно-резонансну томографію (скорочено МРТ) – використовують для точного діагностування внутрішніх органів людини. За результатами МРТ вибудовує тривимірне (об’ємне) зображення скелета і внутрішніх органів. Метод МРТ значно полегшує діагностику багатьох захворювань та виявлення небезпечних новоутворень.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Левківська Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 січня
Переглядів
249
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку