Презентація "Популярність"театру корифеїв в Україні та за її межами"

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе учням з'ясувати чому "театр корифеїв", був популярний не тільки в Україні, а й за її межами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Презентація на тему «Популярність «театру корифеїв» в Україні та за її межами»Підготувавала учениця 10-А класу Марчинська Софія

Номер слайду 2

Історія створення Театр корифеїв — перший професійний український театр. Його було відкрито 1882 року в Єлисаветграді, і в цей рік український театр відокремився від польського та російського. Засновником театру був Марко Кропивницький, що володів усіма театральними професіями.

Номер слайду 3

«Корифей»Слово «корифей» походить від грецького «керівник хору» або «заспівувач». З плином часу слово «корифей» набуло переносного значення провідної особи, світила в будь-якій галузі. Актори першого національного театру зобов'язані були грати вистави трьома мовами.

Номер слайду 4

Театр корифеїв на початку

Номер слайду 5

Театр зараз (2023 р.)

Номер слайду 6

Учасники українського театру корифеїв:І. Карпенко-Карий. Марко Кропивницький. Михайло Старицький

Номер слайду 7

Учасники українського театру корифеїв: Панас Саксаганський. Марія Заньковецька. Марія Садовська

Номер слайду 8

Найвідоміші постановки театру. Серед найвідоміших постановок театру корифеїв – ”Запорожець за Дунаєм” Семена Гулак-Артемовського, “Енеїда” Котляревського, опера “Катерина” Миколи Аркаса, комічна опера “Продана наречена” чеського композитора Бедржіха Сметани тощо. 

Номер слайду 9

Популярність театру  «Театр корифеїв» користувався величезною популярністю не тільки в Москві, а й у Санкт-Петербурзі. Його вважали навіть кращим за імперський.

pptx
Додано
21 жовтня 2023
Переглядів
382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку