Презентація "Порівняння грецьких і римських богів"

Про матеріал
Презентація "Порівняння грецьких і римських бог #проєкт#презентація#всесвітняісторія
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Порівняння грецьких і римських богів style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Джерелом античних богів були не власні грецькі та римські боги, а також і міфологія давніх народів, які ассимілювалися у Греції та Римі. Проте римський та грецький пантеон має суттєві відмінності. У греків боги — живі, людиноподібні; у римлян боги були не такими поетичними, більш абстрактними.

Номер слайду 4

За своєю суттю римскі боги мають початок у грецькій міфології, хоч і на території давьої Італії існувала своя міфологія. Взагалі римляни, маючи свою релігію, прийняли давньогрецьких богів, і вони почали ототожнюватися.

Номер слайду 5

 Характеристики богів дещо відрізнялися, оскільки ієрархія богів у римі мала пряме відношення до соціальної ієрархії у Римській імперії, яка дуже відрізнялась від грецької демократії, на якій був побудований давньогрецький пантеон.

Номер слайду 6

Римські боги — це відображення необхідного для існування імперії і мають три соціальні функції, які поєднують богів у тріади: воєнну, ідеологічну та господарську.

Номер слайду 7

Етимологічно дослідити походження грецьких богів досить важко, адже це — найважче питання, що стосується грецької міфології. Дуже малими виявляються елементи міфології, які можна етимологічно зблизити з індоєвропейськими.

Номер слайду 8

Небагато імен богів етимологічно зближені з іменами відповідних індоєвропейських богів. Звичайно, відомі такі міфологічні пари як Зевс — Дьяус (санскр.), Уранос — Варуна (санскр.). Тому важко провести багато зіставлень.

Номер слайду 9

Дякую за увагу !

pptx
Додано
16 березня 2022
Переглядів
7055
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку