Презентація "Порівняння текстів з правдивою і оманливою інформацією"

Про матеріал

Дана презентація підготовлена до уроку про оманливу і правдиву інформацію. Також під час уроку можна переглянути мультфільм ""Їхав Ваня на коне"

Діти знайомляться з поняттям Висловлювання.

Висловлювання — це думка, висловлена розповідним реченням, у якій щось стверджується чи заперечується про предмети дійсності, про їх ознаки, дії, взаємозв'язки.

Які бувають висловлювання?

(Висловлювання може відповідати чи не відповідати дійсності. Інакше кажучи, бути істинним (правильним) чи хибним (неправильним).)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОРІВНЯННЯ ТЕКСТІВ З ОМАНЛИВОЮ ТА ПРАВДИВОЮ ІНФОРМАЦІЮ

Номер слайду 2

Розгадайте ребусвисловлювання

Номер слайду 3

Висловлювання Висловлювання — це думка, висловлена розповідним реченням, у якій щось стверджується чи заперечується про предмети дійсності, про їх ознаки, дії, взаємозв’язки. Висловлювання істинні хибні (правильні) (неправильні)

Номер слайду 4

Гра «Так чи ні»Усі дані в комп’ютері зберігаються у файлах. Редагування тексту — це змінення його зовнішнього вигляду. Комп’ютери, з’єднані між собою, утворюють комп’ютерну мережу. Електронна пошта призначена для обміну електронними листами. Програма для створення малюнків називається текстовим редактором.

Номер слайду 5

Розгадайте загадку. Що воно таке?Солодке і духмяне. В дітей на губах. Смачною пінкою лишається, А в банці порожній лише ложка залишається. Варення

Номер слайду 6

Робота за комп'ютером Текст перетворити з хибного в істину."Їхав Ваня на вікні, Вів собачку по стерні, А в цей час зелений фікус Мив бабусю на коні". Додати малюнок до вірша.

Номер слайду 7

Повторення. Які з повідомлень ми називаємо істинними?Які з повідомлень ми називаємо оманливими?Як здійснити пошук повідомлення в документі, та що для цього потрібно знати?

pptx
Додано
2 липня 2018
Переглядів
1501
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку