Презентація " Портфоліо асистента вчителя"

Про матеріал
Пропоную зразок презентації асистента вчителя. Його можна використати, як основу для власної творчості. Це значно зекономить час і стане хорошою допомогою, особливо, якщо нема досвіду такої роботи. Бажаю успіхів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОРТФОЛІОасистента вчителя Путивльського ліцею №1 ім. Р. Руднєва Путивльської міськоїради Давиденко Юлії Володимирівни

Номер слайду 2

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДОСВІДУ РОБОТИДавиденко Юлії Володимирівни–АСИСТЕНТА ВЧИТЕЛЯПутивльський ліцей №1 ім. Р. Руднєва Путивльської міської радиІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА – ПЕРСПЕКТИВА НОВА. ХОЧ РІЗНІ МОЖЛИВОСТІ – РІВНІ ПРАВА!КОЖНА ДИТИНА – ЦЕ ЦІЛИЙ СВІТ. ОСВІТА, ПОВАГА І РІВНІСТЬ ДЛЯ ВСІХ!

Номер слайду 3

ЖИТТЄВЕ КРЕДО: «Не зупинятися на досягнутому, допомагати людям: все, що робиться, робиться до кращого. Треба вірити у неймовірне, щоб зробити усе неможливе»                     

Номер слайду 4

«Кожна дитина має свій неповторний дар, який потрібно помітити, віднайти, відшліфувати. І тоді вона засяє, заіскриться коштовним діамантом»Педагогічне кредо:

Номер слайду 5

«Особливості розвитку, навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання» Давиденко Юлія Володимирівнаасистент вчителя в інклюзивному класі Путивльського ліцею №1 ім. Р. Руднєва Путивльської міської ради Дата народження: 27.07.1979 року Педагогічний стаж: 5 років Категорія: 10 розряд Підвищення кваліфікації: 01.12.2021року НАУКОВО – МЕТОДИЧНА ПРОБЛЕМАМОЯ САМООСВІТА«Дидактичні ігри як засіб навчання, виховання і розвитку дітей з особливими освітніми потребами»

Номер слайду 6

ОСВІТА26.06.1998 року закінчила Путивльське педагогічне училище ім. С, В. Руднєва за спеціальністю «Початкове навчання» і здобула кваліфікацію вчителя початкових класів,вихователя групи продовженого дня. 30.06 2005 року закінчила Сумський державний педагогічний університет ім. А С. Макаренка і отримала базову вищу освіта за напрямом підготовки «Педагогічна освіта» та здобула кваліфікацію бакалавра педагогічної освіти, вчителя біології. 30.06.2006 року закінчила Сумський державний педагогічний університет ім. А. С. Макаренка і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Біологія. Практична психологія. Та здобула кваліфікацію вчителя біології,валеології та основ екології,практичного психолога у закладах освіти..

Номер слайду 7

ДОСВІД ТРУДОВОЇ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІЗ 01.09. 2021 року і дотепер працюю в Путивльському ліцеї №1 ім. Р. Руднєва Путивльської міської ради на посаді асистента вчителя02.07.2012 –25.10.2018 – фахівець із соціальної роботи у Путивльському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.11.10.2004 – 28.02.2005 – керівник гурткової роботи Центру позашкільної роботи12.09.2000-16.08.2004– вихователь дошкільної групи Князівської ОШ 1-111 ст.

Номер слайду 8

ПРОФЕСІЙНЕ ЗРОСТАННЯПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Номер слайду 9

САМООСВІТА ОНЛАЙН - КУРСИ

Номер слайду 10

САМООСВІТА, КУРСИ, ПУБЛІКАЦІЇ, ТЕСТУВАННЯ

Номер слайду 11

ТЕМА САМОРОЗВИТКУ Чому саме ця тема зацікавила мене більше ніж інші? Інтеграція дітей з особливими освітніми потребами у шкільний простір становить складну проблему, адже саме лише перебування дитини у широкому соціумі – це ще не запорука її успішного навчання та соціалізації. Кінцевий результат значною мірою залежить від того, які умови для цього створені, а також від наполегливої та цілеспрямованої роботи всіх учасників навчально-виховного процесу та команди психолого-педагогічного супроводу. «Дидактичні ігри як засіб навчання, виховання і розвитку дітей з особливими освітніми потребами»

Номер слайду 12

«Дидактичні ігри як засіб навчання, виховання і розвитку дітей з особливими освітніми потребами»Завданнянавчати дітей виявляти різницю між якостями предметів (форма, розмір, вага, колір, текстура);вправляти в умінні групувати предмети за їх якісним, кількісним складом, використанням і призначенням;розвивати відчуття смаку, вміння отримувати насолоду від спілкування з оточуючим природним та соціальним довкіллям;формувати пізнавальну та мовленнєву активність;концентрувати увагу на новому, незвичному;самостійно контролювати помилки та перевіряти правильність виконання;тренувати дрібну моторику обох рук;розвивати вміння співвідносити площинне зображення і його контур з об’ємними геометричними фігурами;формувати навички самообслуговування;здійснювати експериментування, дослідження на основі простих пошукових дій;адаптуватись до умов соціального та природнього оточення.

Номер слайду 13

Захопившись грою, діти не помічають,що навчаються.

Номер слайду 14

НАПРЯМКИ РОБОТИСТВОРЕННЯ ПОЗИТИВНОЇ Я-КОНЦЕПЦІЇ, ОРІЄНТУЮЧИсь НА СИЛЬНІ СТОРОНИ ДИТИНИ З ООПАДАПТАЦІЯ ДИТИНИ В учнівському КОЛЕКТИВІ ОДНОЛІТКІВ, ЗАЛУЧЕННЯ ДИТИНИ ДО КОЛЕКТИВУРОЗВИТОК ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ, МОВЛЕННЄВОЇ, ЕМОЦІЙНОЇ СФЕР

Номер слайду 15

АСИСТЕНТ УЧИТЕЛЯ ВИКОНУЄ ТАКІ ФУНКЦІЇ:діагностичну: разом із групою фахівців які розробляють програму індивідуального розвитку дітей з ООП, оцінює навчальні досягнення учнів, оцінює виконання ІПР, вивчає та аналізує динаміку розвитку учняпрогностичну: на основі вивчення актуального та потенційного розвитку дитини бере участь у розробці ІПРконсультативну: постійно спілкується з батьками, надаючи їм необхідну консультативну допомогу; інформує вчителя класу та батьків про досягнення учня. Дотримується педагогічної етики, поважає гідність особистості дитини, захищає її від будь-яких форм фізичного або психічного насильства. Постійно підвищує свій професійний рівень, педагогічну майстерність, загальну культуру.

Номер слайду 16

РАЗОМ ІЗ ВЧИТЕЛЕМ КЛАСУ АСИСТЕНТ ВЧИТЕЛЯ ЗДІЙСНЮЄ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СУПРОВІД ДІТЕЙ З ООП ЗОКРЕМА: АДАПТУЄ НАВЧАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності дітей з ООП;ВИВЧАЄ особливості діяльності та розвитку дітей;ОЦІНЮЄ їхні навчальні досягнення, виконання ними ІПР, вивчає та аналізує динаміку розвитку дитини з ООП;ПРОВОДИТЬ СПОСТЕРЕЖЕННЯ за навчальною діяльністю учня та здійснює об’єктивний запис інформації щодо виконання учнем завдань та змін у його поведінці, повідомляє цю інформацію вчителю та батькам;ІНФОРМУЄ класного керівника та батьків про досягнення дитини з ООП ПРОВОДИТЬ: проводить навчальні, виховні, соціально-адаптаційні заходи, використовуючи різноманітні форми роботи проведення;ДОПОМАГАЄ: дітям з ООП виконувати навчальні завдання;ЗДІЙСНЮЄ: добір, розробку додаткового дидактичного матеріалу до тем, які вивчаються, враховуючи особливі освітні потреби учня відповідно до вказівок учителя;ЗАЛУЧАЄ: дітей з ООП до різних видів навчальної діяльності на уроці;

Номер слайду 17

Найголовніша роль педагога - асистента вчителя-це створення корекційного середовища для дитини з особливими освітніми потребами. Виконуючи свою місію, асистент вчителя повинен стати для такої дитини МАМАЮ, НАСТАВНИКОМ, ВИХОВАТЕЛЕМ, ДРУГОМ, який щохвилини, щосекунди, щомиті поруч. Він розуміє не лише слова і думки дитини, а й погляд, відчуття, душевний стан.

pptx
Додано
29 березня
Переглядів
147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку