Доповідь для практикуму вчителів " Як працювати з тестами на порталі " На урок"

Про матеріал

Кожен педагог проводить тестування (особливо в час дистанційки ), але зробити це без застосування спеціальних засобів практично неможливо через значний обсяг даних, які необхідно переробити вчителю. На допомогу вчителю є багато різних ресурсів, платформ, сервісів. В тезах доповіді розглядаємо переваги функціоналу тестування на порталі " На Урок". Знадобиться колегам для практичного застосування.

Перегляд файлу

     Як працювати з тестами На порталі «На Урок»

  ( вступне слово до практикуму для вчителів)

     Ефективна і правильна організація процесу навчання і його результативність залежить також і від контролю і перевірки  рівності знань учнів . Тому важливою ланкою навчального процесу є діагностика знань, умінь і навичок учнів. Від її правильної організації багато в чому залежить результат навчання. В процесі діагностики виявляються переваги і недоліки знань та вмінь учнів, що дає можливість керувати навчальним процесом, вдосконалювати форми і методи навчання. Серед багатьох інструментів перевірки найбільш ефективним  в сучасних умовах є тестування. Для мене  зручним, точними, з хорошим практичним функціоналом є тести на порталі «На Урок», користуюсь ними вже довгий період. Особливо зручно під час дистанційки .

  Коротко про практичні  та теоретичні  матеріали  для освітян, напрацювання колег, якими могли б скористатись вчителі та учні :

  На порталі «На Урок»  на теперішній час працює багато освітян, студентів , учнів . Дуже багато розробок, тестів, олімпіад,  вебінарів ( понад 257 годин), є окремі курси для підвищення кваліфікації, зібрано для вчителів багато цікавої та корисної інформації ( рубрика «Журнал»), зокрема:  зручно, точно і раціонально подано інформацію про атестацію та сертифікацію. Серед найновіших функціоналів – Помічник  вчителя ( використовує можливості ШІ) Особливо ефективно може допомогти вчителям освітній проєкт «На Урок» під час дистанційного навчання .

     Головним функціям сайту, орієнтованим на дистанційне навчання та самоосвіту, а також сервісам для вчителів і учнів, особливо щодо використання ШІ, був присвячений нещодавній вебінар ( відбувся 24 березня),  а також – як створювати зображення з допомогою ШІ  (29 березня ) – рекомендую всім вчителям , хто працює в класах НУШ скористатись, відвідати.

       «На Урок» підготував  багато тематичних інтернет-конференцій,  онлайн-проєкти,  безкоштовні  вебінари із обраної теми, аби дізнатися більше про найновіші тренди в освіті. У журналі безліч цікавих матеріалів, а щоб обрати саме те, що треба, просто можна  скористатись зручним  пошуком. 

      Найзручніший інструмент – в час дистанційки – тест . звернемось до словника . Тест (проба) — (Від слова англ. Test — «випробування», «перевірка») або випробування — спосіб вивчення глибинних процесів діяльності системи,  в освіті – це система завдань зростаючої складності, побудована в певній формі, що дозволяє виявити рівень знань, умінь і навичок, бачити досягнення кожного учня .

   Багато вчителів використовують  звичні  програми і засоби для тестів , наприклад, зручна програма для створення тестів MS Word чи Google Форми - частина офісного інструментарію Google Drive –  один з найшвидших і простих способів створити своє опитування або тест: пишемо завдання, вибираємо тип відповіді - от і готові завдання. А ще є гарний (і безоплатний) онлайн-сервіс Kahoot! дає змогу створювати інтерактивні навчальні ігри: вікторини, обговорення, опитування. До послуг і  навчальна платформа Moodle. Тести можна використовувати і на  всеукраїнських порталах «Всеосвіта», «МійКлас», на освітніх сервісах -  LearningApps.org, Classtime . але серед всього різноманіття засобів тестування дуже виділяється тестовий  функціонал на порталі « На Урок» . Чому?

 По-перше: зручний  функціонал ( дуже зрозуміла навігація, легко редагувати, переформатовувати готові тести).

 По-друге: вже готові тести можна використати як домашнє завдання, як діагностичну роботу ( в режимі реального часу) , для тренування , і в електронному вигляді і роздрукувати, й перетворити на флеш-картки.

 По -третє: до послуг педагога величезна бібліотека порталу , власні тести, а також  послуги ШІ у створенні тестів! Тому легко підібрати тест, що відповідатиме рівню класу, темі, завданням контролю … і т. д.

    Інтерактивні завдання для контролю знань та засвоєння вивченого матеріалу у вигляді тестів перемішуються,   легко трансформуються у флеш-картки. Учень  може обирати для себе тест, або скористатись кодом, який надав учитель для виконання домашнього завдання, а по завершенню тесту учень може побачити свою оцінку. Результати автоматично зберігаються в вашому аккаунті на сайті На Урок.  А також відображаються в завданнях класу  у Класрум. Щоб подивитись результати - зайти на свій акаунт в рубриці «результати тестувань» . Система сама переводить їх  в 12 – бальну систему.

Для створення тесту необхідні лише 3 кроки :

-         Розробити власний тест або обрати ідеальний варіант із низки безкоштовних, створених вашими колегами-вчителями.

-         Задати  експрес-тест для перевірки знань на уроці або у якості домашнього завдання. Учні виконають роботу у зручний час, використовуючи будь-який пристрій

-         Можна просто миттєво отримати інформацію про виконання завдань та відстежувати прогрес успішності кожного учня окремо. (якщо виконується тест у реальному часі) , результати можна відобразити у XLS

 

Отже, ще раз  про переваги тестів «На Урок» :

 

 Повна інтеграція з особистим кабінетом вчителя, а ще :

       Можливість роздрукувати тести.

       Для навчання скористатись флеш-картками .

       Сертифікація для авторів тестів.

       Робота в реальному часі самостійно чи групою.

       12-бальна система оцінювання.

       Можливість завантажити результати.

       Можливість змінювати тести, гарна система пошуку.

   Запрошую вас до практикуму – як скористатись тестом у режимі реального  часу, які несподіванки можливі, як його доцільно використовувати .  До послуг  близько 2 млн тестів, на моїй  сторінці є біля 40 тестів. Сертифікація з функціоналу тестів на порталі «На Урок»   досягає рівня «Експерт», тому з радістю поділюсь досвідом роботи з цим функціоналом .  

Корисні посилання:

 

https://naurok.com.ua/webinar/praktikum-dlya-vchiteliv-stvorennya-zobrazhen-za-dopomogoyu-shtuchnogo-intelektu

 

https://naurok.ua/student/tests

https://www.promokod.com.ua/shop/naurok.com

https://learningapps.org/index.php?category=2&s&fbclid=IwAR2gmQiBCHmWzpUy6NJu39oLyksYFogONDWic9S3oL2Y_WwgW-uNDVwUrK8

 

 

 

docx
Додано
31 березня
Переглядів
19
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку