Презентація: "Портфоліо класного керівника 1 класу"

Про матеріал
Пропоную вашій увазі портфоліо класного керівника 1 класу. Виховую повагу та любов до рідної мови, бо мовне середовище повинно впливати на формування учня-громадянина, патріота України. Формую моральні якості особистості, культуру поведінки, виховую бережливе ставлення до природи, розвиваю мотивацію до праці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Портфоліо 1 класу Липницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Класний керівник Мавдрик Світлана Пилипівна

Номер слайду 3

Наш клас народився 1 вересня 2021 року

Номер слайду 4

Учні мають право На вибір форми навчання, факультативів, спецкурсів, позашкільних та позакласних занять; На користування навчально-виробничою, науковою, матеріально-технічною, культурно-спортивною базою навчального закладу; На доступ до інформації з усіх галузей знань; Брати участь у різних видах науково-практичної діяльності, конференціях, олімпіадах, виставках, конкурсах тощо; Брати участь в обговоренні і вносити власні пропозиції щодо організації навчально-виховного процесу, дозвіллі учнів; Брати участь у добровільних самодіяльних об’єднаннях, творчих студіях, клубах, гуртках за інтересами тощо; На захист від будь-яких форм експлуатації, психічного і фізичного насилля, що порушують права або принижують їх честь і гідність; На безпечні і нешкідливі умови навчання, виховання і праці.

Номер слайду 5

Учні зобов’язані оволодівати знаннями, вміннями, практичними навичками, підвищувати загальнокультурний рівень; дотримуватись вимог Статуту, прав внутрішкільного розпорядку; бережливо ставитись до державного, громадського і особистого майна; дотримуватись законодавства, моральних, етичних норм; брати посильну участь в різних видах трудової діяльності, що не заборонені чинним законодавством; дотримуватись правил особистої гігієни; виконувати розпорядження чергових учнів та вчителя.

Номер слайду 6

Мета виховної системи класу Забезпечити для учня можливість свідомого вибору лінії життя, позиції, погляду на світ.

Номер слайду 7

Наш перший урок

Номер слайду 8

Дослідники природи

Номер слайду 9

Допомога птахам

Номер слайду 10

Любимо разом працювати

Номер слайду 11

МИ АКТИВНІ ТА СПОРТИВНІ

Номер слайду 12

День української мови і писемності

Номер слайду 13

Свято Миколая

Номер слайду 14

Основні завдання Головне своє завдання, як класного керівника, я вбачаю у створенні такої виховної системи, яка сприяла б підтримці та поглибленню духовних, моральних цінностей, переконань, норм поведінки, допомоги у саморозвитку та самореалізації особистості учня, розвитку його творчих здібностей.

Номер слайду 15

Становлення дитячої особистості Коли дитину оточує критика, вона звикає засуджувати. Коли дитину оточує ворожість, вона звикає воювати. Коли дитину оточують насмішки, вона стає сором’язливою. Коли дитина живе з почуттям сорому, вона набуває комплексу провини. Коли дитина живе в атмосфері толерантності, вона вчиться бути терпимою. Коли дитина живе в атмосфері підтримки, вона вчиться бути впевненою в собі. Коли дитину хвалять, вона вчиться цінувати інших. Коли дитина живе в атмосфері чесності, вона вчиться бути справедливою. Коли дитина живе в атмосфері безпеки, вона вчиться довіряти іншим. Коли дитина живе в атмосфері схвалення, вона вчиться любити себе. Коли дитина живе в атмосфері відкритості, довіри, прийняття, доброзичливості, вона вчиться знаходити любов у цьому світі.

Номер слайду 16

Золоті правила вчителя Учень – особистість, стався до нього з повагою. Ніколи не висміюй, не злись і не кричи. Будь завжди в доброму настрої, володій почуттям гумору. Будь терплячим, вимогливим, врівноваженим, добрим і ввічливим. Постійно підвищуй самооцінку учнів. Домагайся довіри учнів. Умій берегти здоровя учнів і своє. Твоє відмінне здоровя – добрий приклад для учнів. Будь стриманий на похвали і відмовся від покарань. Навчання і виховання – доброзичлива, творча взаємодія вчителя й учня. Не жалійся батькам учнів. Дисципліна й успішність класу – справа твоєї професії.

ppt
Додано
9 січня 2022
Переглядів
390
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку