Презентація "Поведінка під час воєнного стану"

Про матеріал
Презентація розповідає як треба поводитись під час воєнного стану, як зберегти своє життя і життя своїх рідних.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОВЕДІНКА ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Номер слайду 2

Що таке надзвичайна ситуація?

Номер слайду 3

Надзвичайна ситуація – це подія, порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єкті або території, спричинених аварією, катастрофою, стихійним лихом або іншою небезпечною ситуацією, яка призвела (може призвести) до загибелі людей та (або) значних матеріальних збитків.

Номер слайду 4

24 лютого 2022 року росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. У зв’язку цим у нашій державі введено воєнний стан УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА №64/2022 Тобто, в даний час в нашій країні – надзвичайна ситуація!

Номер слайду 5

Агресія Росії, військові дії країни-агресора завдали великих втрат нашій країні… Нажаль, військові дії продовжуються відбуватися на території України і зараз. Саме тому, нам потрібно бути максимально обережними! Дотримуватися правил та норм суспільної поведінки в умовах військового стану!

Номер слайду 6

Діти, будьте максимально обережними! Спілкуючись в соціальних мережах, уникайте незнайомих людей. Не фотографуйте місцевість та не публікуйте, не репостіть інформацію, яка містить фото з координатами інфраструктури, розташування ЗСУ тощо. Не розповсюджуйте інформацію, яка несе загрозу для України!

Номер слайду 7

Не ігноруйте сигналів, які повідомлять про «повітряну тривогу»!!! Після отримання такого сигналу негайно прямуйте в укриття!!!

Номер слайду 8

Сигнал «Увага всім» — це протяжне звучання сирен або уривчасті гудки. Сигнал подається гудками заводів і підприємств через гучномовці та гудками транспортних засобів (зокрема, з автомобілів ДСНС, обладнаних гучномовцями). Увімкніть телевізор або радіо: офіційне повідомлення передається протягом 5 хвилин після сигналу. З повідомлення можна буде дізнатися місце й час виникнення надзвичайної ситуації, її масштаб, імовірну тривалість та порядок дій для безпеки. Прослухали повідомлення — виконуйте інструкції. Залишайте телевізор чи радіо увімкненими — цими каналами можуть надходити наступні повідомлення. За можливості передайте повідомлення сусідам.

Номер слайду 9

* Що робити, коли чутно сигнал "слідувати в укриття"? Найпростіші укриття — це цокольні та підвальні приміщення будинків, підземні паркінги та підземні переходи. У них можна сховатися під час нетривалих обстрілів. Найбезпечніші з них ті, які мають декілька виходів (один з них за межами будівлі). Сховище — це герметична споруда для тривалого перебування людей у випадку надзвичайної ситуації. Щоб знайти такі приміщення, шукайте позначки «Укриття» чи «Об’єкт цивільного захисту». Також там має бути номер телефону людини, яка в разі небезпеки відчинить двері сховища чи укриття.

Номер слайду 10

Ідучи на прогулянку не перебувайте далеко від дому!!! Знаходячись на вулиці не підходьте та не торкайтесь до невідомих речей! Навіть звичайні побутові предмети можуть бути заміновані, тому не беріть у руки: іграшки, коробки, телефони тощо. Побачивши, будь які із підозрілих предмети, будь ласка, повідомте дорослих!

Номер слайду 11

* Прогулянки в лісі – заборонені!! Ні в якому разі не підпалюйте суху траву, очерети, чагарники тощо. В умовах війського стану такі дії прирівнюються до «диверсії»!!!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

* Уникайте колон техніки, не стійте біля військового транспорту!!! Не спостерігайте за ходом військових дій, ховайтесь одразу, як чуєте постріли чи вибухи!!! Не підбирайте покинутої зброї!!!

Номер слайду 16

При загрозі масових заворушень: Зберігайте спокій і розсудливість. При перебуванні на вулиці негайно покиньте місця масового скупчення людей, уникайте агресивно налаштованих осіб. Не піддавайтеся на провокації. - Надійно закрийте двері. Не підходьте до вікон і не виходьте на балкон. Без крайньої необхідності не покидайте приміщення.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Дякую за увагу! Будьте здорові і бережіть своє життя!

ppt
Додано
21 грудня 2023
Переглядів
283
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку