Презентація. Поведінка в громадських місцях

Про матеріал
Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма. Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма.Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма.Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма.Етика 5 клас. НУШ. Іртищева, Кравчук, Паршин, Васильків, Кучма.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОВЕДІНКА В ГРОМАДСЬКИХ МІСЦЯХ

Номер слайду 2

GUESS THE PLACE!Театр, музей, бібліотека і чимало інших закладів — це місця, які відвідує багато людей, тому їх називають громадськими. Напевно, кожен з нас любить себе і хоче поводитися всюди вільно, однак у громадських місцях слід пам’ятати про інших. Тут потрібно не заважати і не створювати незручності як собі, так і іншим людям.

Номер слайду 3

ПОВЕДІНКА В ТЕАТРІ

Номер слайду 4

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В ТЕАТРІ, КІНОТЕАТРІ.1. НЕ МОЖНА ГОЛОСНО РОЗМОВЛЯТИ.2. НЕ МОЖНА ЇСТИ ЧИ ГОЛОСНО ШАРУДІТИ ОБГОРТКАМИ.3. НЕ ЛАМАЙ МЕБЛІ,СИДИ У КРІСЛІ СПОКІЙНО.4. НЕ КРИЧИ Й ГОЛОСНО НЕ СМІЙСЯ.5. НЕ ЗАЙМАЙ ЧУЖІ МІСЦЯ.6. МІЖ РЯДАМИ ПРОХОДЬ, ПОВЕРНУВШИСЬ ОБЛИЧЧЯМ ДО ТИХ, ХТО СИДИТЬ.

Номер слайду 5

Поведінка в музеї

Номер слайду 6

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В МУЗЕЇ.1. Відвідувач має зняти верхній одяг.2. Ходи тихо, не човгай ногами. У музеї люблять тишу.3. Не можна чіпати експонати руками.4. Краще скористатися послугами екскурсовода.5. Коли про щось запитуєш, не забувай сказати «будь ласка».6. Не розмовляй, не штовхай товаришів, не грайся, не їж цукерок.7. Подякуй за цікаву екскурсію.

Номер слайду 7

Поведінка в бібліотеці

Номер слайду 8

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В БІБЛІОТЕЦІ. 1. Заходячи в бібліотеку, треба привітатись з бібліотекарем. 2. Коли просиш у бібліотекаря якусь книжку або допомогу в пошуку книжки, не забувай про "будь ласка" та "дякую". 3. До бібліотекаря звертайся на ім'я по-батькові. Як правило, у бібліотекаря є бейдж, на якому написана ця інформація. 4. Якщо книжку тобі видали в читальному залі - тихо сядь за вільний стіл. Читай книжку мовчки. Не висловлюй своє захоплення або незадоволення вголос. Пам'ятай, що поруч є й інші читачі - їм твої репліки будуть заважати. 5. Коли ти вже йдеш з бібліотеки, не забудь сказати "дякую" та "до побачення".6. Бережи книгу, вона – твій друг!

Номер слайду 9

Правила поведінки в транспорті.

Номер слайду 10

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В ТРАНСПОРТІ. 1. Заходь в транспорт не поспішаючи , не штовхайся, намагайся не наступати людям на ноги.2. Поступайся місцем старшим і дівчаткам, вживаючи «чарівні» слова.4. У салоні не розмовляй голосно, не висовуйся з вікна, не заважай пасажирам .5. При вході в автобус хлопчик пропускає дівчинку, але виходить він першим і зупиняється справа, готовий допомогти їй зійти. Мамі, вчительці, старшій сестрі і іншим дорослим подає при цьому руку.6. Стояти слід в проході з правого боку, щоб не заважати тим, хто виходить.7. У транспорті не їж морозиво, тістечка, бажано не пити воду.8. Виходячи, пропускай старших, допомагай літнім людям .

Номер слайду 11

Поведінка в різних життєвих ситуаціях.

Номер слайду 12

ПОВЕДІНКА В РІЗНИХ ЖИТТЄВИХ СИТУАЦІЯХ.1. У місцях скупчення людей слід бути уважними, не метушитися, не галасувати, не вибігати на смугу руху транспорту. 2. Якщо перед вами йдуть бабуся чи дідусь із важкими сумками, будьте ввічливі, запропонуйте їм свою допомогу.3. Коли ви зустрічаєте приятелів чи знайомих на своєму шляху, вітатися, обніматися чи обговорювати різні справи доречніше на узбіччі, щоби не заважати іншим.

Номер слайду 13

БАГАТО ДІТЕЙ ЛЮБЛЯТЬ ТВАРИНОК, ОДНАК ДО ЧУЖИХ СЛІД ВІДНОСИТИСЯ З ОБЕРЕЖНІСТЮ. ПРОХОДЯЧИ ПОВЗ НЕЗНАЙОМУ АГРЕСИВНУ СОБАКУ, НЕ МОЖНА ДИВИТИСЯ ЙОМУ У ВІЧІ І ПОСМІХАТИСЯ. ДЛЯ СОБАК ЦЕ ОЗНАЧАЄ ВИХВАЛЯТИСЯ СИЛОЮ, І ВІН МОЖЕ ВІДРЕАГУВАТИ НЕСПОДІВАНО. ЯКЩО ВИ БОЇТЕСЯ СОБАК, НЕ ВТІКАЙТЕ ВІД НИХ, ВОНИ МОЖУТЬ ЦЕ ОЦІНИТИ ЯК ПРОЯВ ГРИ. КРАЩЕ ПРОСТО ОБІЙТИ ЇХНЮ ЗГРАЮ. ОДНАК, СЛІД ПАМ’ЯТАТИ, ЩО ДО БРАТІВ НАШИХ МЕНШИХ СЛІД ВВІЧЛИВО ВІДНОСИТИСЯ. ТОМУ НЕ ОБРАЖАЙТЕ, НЕ БИЙТЕ ТА НЕ КИДАЙТЕ ПАЛИЦЯМИ У СОБАК.

Номер слайду 14

ОДНІЄЮ ІЗ СЕРЙОЗНИХ НЕБЕЗПЕК, ЯКА ПІДСТЕРІГАЄ ДИТИНУ НА ВУЛИЦІ, МОЖЕ БУТИ ЗУСТРІЧ ІЗ НЕБЕЗПЕЧНИМИ НЕЗНАЙОМЦЯМИ ЧИ НЕЗНАЙОМКАМИ. ТАКІ ЛЮДИ МОЖУТЬ БУТИ СХИЛЬНИМИ ДО ЗЛОЧИННИХ ДІЙ. ДЛЯ ТОГО, АБИ УНИКНУТИ ТАКОЇ СИТУАЦІЇ, СЛІД ДОТРИМУВАТИ ПРОСТИХ ПРАВИЛ. НЕ ГРАЙТЕСЯ НА ВУЛИЦІ ДОПІЗНА. НІКОЛИ НЕ ЙДІТЬ ГУЛЯТИ, НЕ ПОВІДОМИВШИ БАТЬКІВ, КУДИ, НЕ РОЗПОВІДАЙТЕ НЕЗНАЙОМЦЯМ ПРО СЕБЕ, НЕ СІДАЙТЕ ІЗ НИМИ В МАШИНУ, АБО ПРОСТО НЕ ВИКОНУЙТЕ ЇХНІ ВКАЗІВКИ. В ЖОДНОМУ РАЗІ НЕ ПРИЙМАЙТЕ ПОДАРУНКИ ВІД НИХ. КРАЩЕ НЕ СІДАЙТЕ В ЛІФТ ЗІ СТОРОННІМИ. ДОТРИМУЮЧИСЬ ЦИХ НЕСКЛАДНИХ ПРАВИЛ, ВИ ЗМОЖЕТЕ ОМИНУТИ ЧИМАЛО НЕБЕЗПЕК. Не приймайте подарунків від незнайомих людей

Номер слайду 15

ТАК БУЛО!РУКОСТИСКАННЯ — ОДНА З НАЙДАВНІШИХ ФОРМ ПРИВІТАННЯ. ЗАЗВИЧАЙ, ЧОЛОВІКИ ВДАЮТЬСЯ ДО ЦЬОГО РИТУАЛУ І НА ПОЧАТКУ ЗУСТРІЧІ, І В ЇЇ СЕРЕДИНІ, І НАПРИКІНЦІ. ЯКЩО РУКОСТИСКАННЯ МІЦНЕ, ТО І СТАВЛЕННЯ ДО СПІВРОЗМОВНИКА ХОРОШЕ. ЖІНКИ РАНІШЕ ВІТАЛИСЯ, ТОРКАЮЧИСЬ ЩОКОЮ ДО ЩОКИ (ЯКЩО ВОНИ ДОБРЕ ЗНАЙОМІ), ПРИ РУКОСТИСКАННІ ДАМА ПОВИННА ПОДАТИ РУКУ ЧОЛОВІКУ ПЕРШОЮ. ТОЖ, ВІТАЙМОСЯ ПРАВИЛЬНО!

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Опрацюй § 9.п3п.4стор.56-59 відповідати на питання в кінці параграфу. Завдання. 2 стор. 59

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Козина Олена Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
До підручника
Етика 5 клас (Данилевська О.М., Пометун О.І.)
Додано
14 лютого
Переглядів
693
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку