Презентація "Повітряна тривога. Сигнали оповіщення про повітряну тривогу. Шляхи і правила евакуації. Види укриттів. "Правило двох стін". Підготовка "тривожної валізи"

Про матеріал
До дня цивільного захисту. Презентація "Повітряна тривога. Сигнали оповіщення про повітряну тривогу. Шляхи і правила евакуації. Види укриттів. "Правило двох стін". Підготовка "тривожної валізи"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повітряна тривога. Сигнали оповіщення про повітряну тривогу. Шляхи і правила евакуації. Види укриттів. «Правило двох стін». Підготовка «тривожної валізи»

Номер слайду 2

Повітряна тривога по всій країні – тепер це наша реальність, із якою ми продовжуємо вчитися жити. Для того, аби зберегти життя та здоров'я, маємо постійно дотримуватись правил безпеки. Аби мінімізувати ризики, потрібно знати, виконувати і дотримуватись правилам поведінки під час повітряних тривог. 

Номер слайду 3

Види сигналів оповіщення До видів сингалів, що застосовуються для забезпечення оповіщення населення відносяться:- звукові (електросирени, гучномовці, динаміки тощо);- світлові (будь які світлові сигнали які інформують про небезпеку (прапори, світлодіодні пристрої);- комбіновані: вид сигналів що включає в себе звукове та світлове оповіщення. 

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Що таке укриття? Найпростіші укриття — це цокольні та підвальні приміщення будинків, підземні паркінги та підземні переходи. У них можна сховатися під час нетривалих обстрілів. Найбезпечніші з них ті, які мають декілька виходів (один з них за межами будівлі). Прикладом укриттів є магазини, спортзали, склади тощо. Власники мають знати про призначення на період надзвичайної ситуації й бути готовими дати доступ людям. Необхідно заздалегідь домовитися про зв’язок із господарями та взяти номери телефонів. Жителі міст з метрополітеном можуть також сховатися на платформах станцій або в переходах.

Номер слайду 8

Правила перебування в укритті

Номер слайду 9

«Правило двох стін»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Уколова Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Галицкая Наталия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
4773
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку