Презентація "Повторення і закріплення вивченого про прислівник. 4 клас"

Про матеріал
Презентація до уроку "Повторення і закріплення знань про прислівник" для учнів 4 класу, яка включає вправи розбору за будовою, утворення та доповнення прислівниками, добір антонімів, синонімів, фразеологізмів, знаходження в реченні, а також повторення правил.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення і закріплення вивченого про прислівник. Підготувала вчителька початкових класів. Доля Алла Вікторівна4 клас

Номер слайду 2

Дай відповіді на запитання. Прислівник – цечастина мови, яка називає ознаку дії, або пояснює де, коли відбувається дія, куди вона спрямована і відповідає на питання як? де? коли? куди? …У реченні прислівник єдругорядним членом. Чи мають прислівники закінчення?Ні. Чому?Бо прислівники не змінюються. Схожі на закінчення частини основи прислівників є суфіксами. Найчастіше в реченні прислівник пов’язаний здієсловом.

Номер слайду 3

Розбери за будовою прислівники. Недовго, добре, вгору, зверху.

Номер слайду 4

Від поданих слів утвори прислівники. Гарний, мелодійний, літній, багатий, добрий, тихий. Гарний – мелодійний - літній – багатий - добрий – тихий – гарно, мелодійно, влітку, багатше, добріше, тихіше.

Номер слайду 5

Доповни речення прислівниками. Нам було дуже (як?) … . Хмарки в небі (як?) … пливуть. Потяг (як?) … їхав. (Коли?) … я відвідав бабусю. У цирку було дуже (як?) … . (Куди?) … в’ється дорога.

Номер слайду 6

Добери прислівники - антоніми. Повільно, взимку, гірко, мало, вперед, сонячно, брудно, прямо. Повільно – швидко, взимку – влітку, гірко – солодко, мало – багато, вперед – назад, сонячно – хмарно, брудно – чисто, прямо – криво.

Номер слайду 7

Добери прислівники - синоніми. Багато, безмежно, весело, швидко, вороже. Багато – чимало, багацько. Безмежно – безмірно, неосяжно. Весело – радісно, безжурно. Швидко – чимдуж, мерщій. Вороже – неприязно, недоброзичливо.

Номер слайду 8

Спиши вірш, підкресли прислівники. Босоніж стежка побіжитьлевадою в городи…Як любо тут,як славно жить –серед цієї вроди.(В. Коломієць)

Номер слайду 9

Добери до фразеологізмів синонімічні прислівники{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Фразеологізми Прислівники. Як кіт наплакав - багато. Це було за царя Гороха -ніколи. Працює, як море горить - мало. Кури не клюють - давно. Коли на горі рак свисне -повільно.

Номер слайду 10

Оціни свою роботу. Я потребував (ла) невеликої допомоги. У мене все вийшло. Мені потрібно ще попрацювати

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 травня 2023
Переглядів
1204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку