Списування тексту "Калина"

Про матеріал

Списування тексту - є одною з основних формам перевірки орфографічної та пунктуаційної грамотності учнів.


У тексті має бути 25 % пропущених орфограм від загальної кількості слів, у тому числі 2 слова з переліку передбачених у програмі слів, значення, вимову і написання яких учні мають запам'ятати.


Кількість слів у тексті для 4 класу: І семестр – 70-80 слів ІІ семестр – 80-90 слів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уранці сонечко тут сходить променисте, Куди не глянь, то око бачить рай. Річки як сльози немовляти чисті,А гори тут чіпляють небокрай.Її сам Бог у назві називає раєм,На стільки схожа вона всім на сад Едем,А ми про неї всі пісні співаєм і ………… з ніжністю зовем.

Номер слайду 2

4 клас. Українська мова. Списування тексту

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Калина Бабуня (Н/н)астя нічого так не любить, як садити дер(и/е)во. Вона каже: -Завжди знайде(тьс/ц)я місце, де його (по)садити. А хто за це (не)дбає, той або байдужий, або сліпий до краси. Коло бабусиної хати ростуть вишні. За порогом повно квітів. (Ліво)руч від хвіртки - куч(и/е)рявий бузок. А (право)руч – явори. Позаторік бабуня (при)несла (з)лісу й (по)садила під вікном тонке дер(и/е)вце. (До)глядала його, (під)ливала. Воно (при)йнялося. Але першої в(и/е)сни (не)цвіло. Тільки з(и/е)л(и/е)ніло. Другої в(и/е)сни викинуло білі кит(е/и)ці. Всі (по)бачили, що це – калина. (80 слів) Борис Харчук

pptx
Додано
22 травня 2023
Переглядів
696
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку