Презентація.Повторення.Кімерійці,скіфи,сармати

Про матеріал
Презентація-конспект для групових,індивідуальних та класних робіт..З використанням тестів,схем,таблиць та посилань на відео уроки та онлайн тести.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок1(повторення)Кіммерійці, скіфи, сармати на території України. Готи і Гуни на території сучасної України. Взаємини з місцевим населенням. Картку підготувала Мотенко І. О.

Номер слайду 2

Продовжуємо мандрівку сторінками історії України. Наша подорож розпочалася минулого року, коли ви вивчали історію України від найдавніших часів до V ст. н. е. Ви пам’ятаєте, що згадкою про перші кроки людини на українських землях є знахідки стоянки первісних людей у с. Королево на Закарпатті. Українські землі стали центром розвитку унікальної трипільської культури. Проблемне завдання. Чому в Північному Причорномор’ї була така активна міграція племен?Хто вони, ті народи, що населяли прабатьківщину слов’ян?Що залишили нам у спадок?

Номер слайду 3

(Пригадай періоди)Подивіться на територію Євразії ,на шляхи переміщення народів. На контурних картах різними олівцями відмітьте напрям міграції стародавніх племен на територію Північного Причорномор'я:червоним - кіммерійців,синім - скіфів,зеленим – сарматів. Палеоліт. Мезоліт. Неоліт. Енеоліт. Ранній залізний вік

Номер слайду 4

КіммерійціСармати. Скіфи. Вистав в правильному порядку

Номер слайду 5

КіммерійціСкіфи. Сармати

Номер слайду 6

Оцінює керівник гри. Попрацюй з “Хмарою слів”Переглянь відеоролик”Артефакти”(Інтернет-ресурс) https://youtu.be/Hqo7 ZSVv0h. EЯке слово приховано?

Номер слайду 7

Домашнє завдання:1. Опрацювати параграф 12. Скласти історичну задачу про кочові племена

pptx
Додано
5 липня 2021
Переглядів
1409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку