Презентація "Повторення . Велика буква в іменах, по батькові та прізвищах людей"

Про матеріал
В даній презентації учні повторюють правопис великої літери в іменах людей, кличках тварин, географічних назвах. Записують слова та речення з використанням правила.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

02.05.2022 СьогодніУрок№145 Навчання грамоти. Повторення . Велика буква в іменах, по батькові та прізвищах людей

Номер слайду 2

02.05.2022 СьогодніОрганізація класу Всі за парти ми сідаєм. До роботи приступаєм. Щоб помилок уникати,Треба мову добре знати.

Номер слайду 3

29.04.2022 Всі хочуть, як народиться дитина, щоб я було красиве і дзвінке. Бо носить все життя мене людина,а відгадайте – но, що я таке? Ім'я. Загадка

Номер слайду 4

тарас григорович шевченко – український поет. Проблемна ситуація– Я стверджую, що в цьому реченні всі слова записані правильно. А ви як думаєте?

Номер слайду 5

Тарас Григорович Шевченко – український поет. –

Номер слайду 6

Жила собі маленька буква. Її ніхто не хотів помічати: часто пропускали, недописували. – Чому мене не помічають, чому часто пропускають учні? – жалілась вона дядьку Алфавіту. – Ти маленька, тому й не помічають, – поважно відповів старий. І надумала тоді буква свої справи налагодити: «Спробую – но я із середини речення переміститися на початок». І сталось диво. Почали всі поважати букву, писати її великою. Сподобалось це букві. І наважилась вона дати назву містам, селам, вулицям, річкам, морям та озерам, горам та долинам, прилаштувалась до імені, по батькові, стала на перше місце в прізвищах і навіть у кличках тварин. Запишалася буква, розтовстіла, виросла. І тепер всі слова, які починаються з неї, пишуться з великої літери. Казка «Як маленька буква стала великою»

Номер слайду 7

Мене звуть _______ . Моє прізвище _________ . Мою маму звати _______ . А тата — _______ . У мене є бабуся ________ і дідусь _________ . А ще брат _________ і сестра _______ . Читалочка пропонує розповісти про себе і тих членів сім'ї, які в тебе є. Устав пропущені слова.

Номер слайду 8

Гра «Добери загальну назву» Доберіть загальну назву до кожної групи слів. Аліна, Петро, Олег, Тетянка, Іринка - …Петрівна, Сергіївна, Антонович, Володимирович - …Франко, Копиленко, Глібов, Шевченко - …іменапо батьковіпрізвища

Номер слайду 9

Складання «Асоціативного куща»Велика букваіменапо батьковіпрізвищаселаміста вулиціклички тварингори та долинирічки, моря, озера

Номер слайду 10

02.05.2022 Сьогодні Настанова вчителя

Номер слайду 11

29.04.2022

Номер слайду 12

29.04.2022

Номер слайду 13

Робота в зошиті. Повторення написання вивчених літер

Номер слайду 14

Робота в зошиті. Повторення написання вивчених літер

Номер слайду 15

29.04.2022 Самостійна робота в зошиті. Записати речення прописними літерами.

Номер слайду 16

Рефлексія

pptx
Додав(-ла)
Троїцька Анна
Додано
29 травня 2022
Переглядів
666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку