Презентація "Повторення вивченого про прикметник як частину мови" ( Українська мова та читання (Чабайовська) 4 клас)

Про матеріал
"Повторення вивченого про прикметник як частину мови" ( Українська мова та читання (Чабайовська) 4 клас)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення вивченого про прикметникяк частину мови

Номер слайду 2

Творчий диктант.— Поставте іменники у потрібній формі. Побачили (зозуля), вода з (криниця), написати (подруга), грає на (скрипка).

Номер слайду 3

Тролейбус Трамвай

Номер слайду 4

Знайди інформацію про інші важливі винаходижінок-українок за посиланням https://is.gd/RE5f. YOабо QR-кодом. Українські винахідниці та діячки науки, що просували світ уперед та продовжують це робити Лише у 20 столітті жінки вперше почали отримувати рівні права і в освіті, і у винахідництві. Так, серед жінок багато науковців та розумниць, які революційно змінили життя світу завдяки власним здібностям. Переважно українки відзначилися у сферах хімії, фізики, біології та медицини. Аби діти не хворіли, українська вчена-педіатр Олена Лук’янова виявила складні механізми розвитку захворювань через нестачу кальцію та фосфору. Вона розробила кілька методів лікування кісткових захворювань.

Номер слайду 5

Лікарка та професорка брала учать у створенні препарату, який лікує рахіт. Займалась, окрім іншого, і впровадженням методів ультразвукової діагностики в дітей. На її рахунку 18 винаходів України. За внесок у науку Олена Лук’янова у 2003 отримала Оксфордську «Нагороду тисячоліття за заслуги перед людством». Цілих п’ять революційних методик у сфері лікування легенів розробила та впровадила заслужена лікарка України, відома Київська хірургиня та пульмунологиня — Ольга Авілова. Під її керівництвом створили службу невідкладної допомоги постраждалим із травмою грудей та сторонніми тілами в дихальних шляхах і стравоході.

Номер слайду 6

Перейди на сайт за посиланням https://is.gd/oad. Kxjабо QR-кодом і дізнайся про 10 винаходів українців,які змінили світ.

Номер слайду 7

Пригадай, що ти знаєш про прикметник. Своїзнання перевір за посиланнямhttps://learningapps.org/watch?v=puczkwt7t20

Номер слайду 8

Прикметник називає ознаку предмета Квітка (яка?) красива. Яблуко (яке?) солодке. Будинок (який?) високий .

Номер слайду 9

Прочитай текст. Ця інформація є фактом чи судженням?Доведи свою думку. Мешканці великих міст не уявляють свого життя без дзвінкоголосих трамваїв. Появі першого електричного трамваю світ завдячує українцеві Федору Піроцькому. Особливо корисним цей винахід став для киян. Дніпровісхили настільки круті, що з ними не могли впоратися паровітрамваї — не те що кінні. У червні 1892 року мальовничимивулицями Києва рушив перший електричний трамвай. Спиши текст. Прикметники підкресли хвилястою лінією. Усно постав до них питання.** Підбери прикметники до слова винахід.** Які ще види транспорту ти знаєш?*** Склади і запиши речення зі словом тролейбус, використовуючиприкметники. Знайди інформацію про винахід цього транспорту.

Номер слайду 10

Замініть крапки прикметником. На горизонті з’явились ...… хмари. блискучі сірі веселі

Номер слайду 11

Знайди потрібний прикметник. У дятла міцний дзьоб з ..... кінцем . гострий гострою гострими

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Губар Алла Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
3416
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку