Презентація Позакласна робота вчителя з правознавства

Про матеріал
В позакласній роботі з правознавства використовується комплексна програма з правового виховання учнів, яка складається з тематичних блоків(лекція, бесіда, семінарів або конференцій).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Позакласна робота вчителя з правознавства. В позакласній роботі з правознавства використовується комплексна програма з правового виховання учнів, яка складається з тематичних блоків(лекція, бесіда, семінар або конференція). Проводиться „Тиждень правознавства ", в програму якого входять: лекції; конкурс учнівських проектів, рефератів, плакатів; виступи шкільної агітаційної бригади; конференція „Чому я хочу бути юристом?"; семінарські заняття "Як не стати жертвою злочину?"; диспути „Які я маю права?"(за матеріалами „Конвенції про права дитини") Позакласні заходи з правознавста за рекомендаціею районного відділу освіти проводяться за такими темами: „Конституція Пилипа Орлика"; „Суперечлива історія- ОУН- УПА "; „Україна в Другій Світовій війні –правова оцінка діяльності судових органів та проблема порушення прав людини". Лекторії з правової тематики: „Ти людина-отже маєш права" Заходи до Дня юриста (Конкурс творчих робіт учнів на тему: „Чому я хочу стати юристом? ",конкурс рефератів учнів 8-9х класів)

Номер слайду 2

Форми позакласної роботи Творчі конкурсиГуртки Факультативи Виховні години Учнівські наукові дослідження Правові практикуми, лекторії для учнів та батьків Суспільно-корисні заходи та акції Місячник правової освіти Тиждень до Дня юриста Шкільний музей Тиждень правознавства ТЕХНОЛОГІЇ Інтерактивні Проектні Ігрові

Номер слайду 3

Позакласна робота «Тиждень правознавства». 1) Лекції у 7-11 класах - «Моя майбутня професія - юрист; «Що це за професія –правоохоронець”; “Україна - демократична, правова держава»; 2) Конкурс плакатів та газет на тему:»Кого, як, коли, і в яких випадках нас захищає закон».(8-11 Кл.) 3) «Круглий стіл» (11 -А, 11 -Б класи) на тему: «Чи потрібен я державі, такий який я є». 4) Конкурс на кращий реферат (9-11 класи) на тему: «Закони громади - мої закони». 5) Вікторина 8-і класи на тему: «Ти людина, отже маєш права». 6) Конкурс учнівських проектів 8-і класи на тему: «Чи порушуються закони та права у нашому місті». 7) Конференція 9,10-11 класи на тему: «Ми майбутні законотворці - що ми запропонуємо своїй державі».

Номер слайду 4

Позакласна робота місячник правових знань (листопад) 1.Бесіда для учнів 5-х класів «Закон обов’язковий для всіх» 2.Гра-подорож «Мораль,право,закон» для учнів 6-х класів 3.Бесіда для учнів 7-х класів 4.Відкритий урок для учнів 8-го класу: «Права людини: історія і сучасність» 5.Усний журнал для учнів 9-х класів «Я маю право» 6.Конференція для учнів 10-11 класів на тему: «Діти: злочин і кара» 7.Конкурс плакатів на тему: «Діти: злочин і кара» для учнів 5-9-х класів 8.Конкурс учнівських проектів на тему:»Закон обов’язковий для всіх» для учнів 10-11 класів

Номер слайду 5

ПОЗАКЛАСНІ ЗАХОДИ ДО ДНЯ ЮРИСТА (8 жовтня) 1. Конференція для учнів 11-х класів „Моя майбутня професія - юрист" 2. Семінар з учнями 10-х класів „Неповнолітні та правопорушники, мої права та обов'язки" 3. Лекції для учнів 9-х класів „Закони України. Як вони Відображають Конвенцію ООН про права дитини." 4. Конкурс рефератів серед учнів 9-11 класів „Законо­давство СРСР та УРСР в роки Великої Вітчизняної війни ( в контексті дотримання прав людини.) 5. Виставка газет „Моя майбутня професія - юрист" та „Ми - майбутні законотворці. Ми вивчаємо закон."

Номер слайду 6

Правоосвітня робота Зустрічі з працівниками правоохоронних органів Загально шкільні та класні батьківські збори Співробітництво з батьківським комітетом. Всеобуч для батьків Місячник правових знань Індивідуальна робота з учнями, схильними до правопорушень Індивідуальна робота з батьками учнів, схильних до правопорушень, з батьками функціонально неспроможних сімей Правоосвітня робота класних керівників Анкетування, диспути, лекції, конференції з правового виховання Обговорення фільмів, книг, статей з правової тематики Години спілкування з правової тематики

Номер слайду 7

Адреси передового педагогічного досвіду який впроваджується 1.Ліцей №1 місто Балаклія. Вахтоміна Н.А. вчитель методист. 2.Гімназія №2 місто Купьянськ. 3.ЗОШ №39,93,115 місто Дніпро. Кожем”яка О.Л.

Номер слайду 8

Профілактика правопорушень І.Контроль за відвідуванням учнями школи Чергування адміністрації, учнів та вчителів на перервах Виявлення та облік учнів, схильних до правопорушень Співробітництво із соціальною службою, ЦСС для молоді, інспекторами КМ СН Щоденний контроль чергових за відвідуванням учнями школи Систематичний аналіз відвідування та успішності на засіданнях штабу всеобуч Робота штабу по профілактиці правопорушень Профілактичні рейди.Зовнішній вигляд, палінню НІ, запізнення Рольові ігри, вікторини, конкурси, культпоходи 10. Засідання педагогічної ради, засідання ШМО класних керівників, наради при директорі, накази по школі з правової тематики

Номер слайду 9

З досвіду правового виховання учнів. Матеріали позакласних заходів (диспути,вікторини,брей-ринги) 1. Право в нашому житті. 2. Жінки мають права. 3. Розумники й розумниці. 4. Юні прокурори, судді, адвокати. 5. Магістри Конституції. 6. Запитання від Феміди.

Номер слайду 10

Тема№1 Україна - мій духмяний дивосвіт, через терни йшли до тебе стільки літ Конференція: «На шляхах відновлення української державності». Бесіда: «З історії державних символів». Дискусія: «Чи потрібен я Україні таким, який я є сьогодні?». Тема №2 Право. Мораль. Культура. Суспільно-політичний ринг: «Молодь. Віра. Мораль». Тематична конференція: «Взаємозв'язок права і моралі. Як вони допомагають один одному?». Диспут: «Що таке правомірна поведінка. Як ти співвідносиш правові і моральні норми у своєму житті?». Тема №3 Конституційні основи незалежної держави. Лекція: «Основний Закон незалежної держави». Бесіда: «Права, свободи, обов'язки громадянина України». Рольова гра: «Захист прав дітей в нашій державі».

Номер слайду 11

Тема №4 Правове становище особи в Україні. Лекція: «Податкова політика держави. Державний бюджет». Тема №5 Правове становище особи в Україні. Диспут: «Що означає жити красиво?». Брейн-ринг: «Система захисту прав людини в Україні: минуле і сучасне». Конференція: «Державний захист сім'ї і дитинства». Тема №6 Кримінальне право в боротьбі зі злочинністю. Лекція: «Завдання та призначення українського кримінального права». Конференція: «Закономірність кари за злочин». Дискусія: « Як ви розумієте й співвідносите поняття «свобода» та «відповідальність?». Диспут: «Шкідливі звички чи життя в своє задоволення». Лекція: «Падіння моралі. Проституція. Наслідки». Конкурс-вікторина: «Кращий правознавець школи».

ppt
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
1190
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку