Презентація "Позитивні субкультури"

Про матеріал
Субкультура - це спільність людей, чиї переконання, погляди на життя і поведінку відмінні від загальноприйнятих або просто приховані від широкої публіки, що відрізняє їх від ширшого поняття культури, відгалуженням якої вони є. Найчастіше субкультури переходять у окремі ідейні поняття, бо важко назвати культуру, до якої б вони відносились.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

позитивні Субкультури. Роботу виконала. Соціальний педагог. КЗ “Бугаївський ліцей”Тимощук Ольга Сергіївна

Номер слайду 2

Що таке субкультура?Субкультура - це спільність людей, чиї переконання, погляди на життя і поведінку відмінні від загальноприйнятих або просто приховані від широкої публіки, що відрізняє їх від ширшого поняття культури, відгалуженням якої вони є. Найчастіше субкультури переходять у окремі ідейні поняття, бо важко назвати культуру, до якої б вони відносились.

Номер слайду 3

ПозитивніНегативніСубкультуриорієнтовані на співпрацю      з суспільством і розвиток його культурипротистоять культурі і суспільству, або розривають зв'язки з ним

Номер слайду 4

Емо. Емо (англ. emo: від emotional - емоційний) - молодіжна субкультура, що утворилася на базі шанувальників одноіменногомузикального стилю. Її представників називають емо-кіди (emo + англ. Kid - молода людина; дитина) або, в залежності від статі: емо-бой (англ. boy - хлопчик, хлопець), емо-герл (англ. girl - дівчинка, дівчина) . Вираження емоцій - головне правило для емо-кідів. Їх відрізняє: самовираження, протистояння несправедливості, особливе, чуттєве світосприйняття. Найчастіше емо-кид - ранима і депресивна людина. Позитивне: якщо не рахувати їх емоційність, то цілком мирний і тихий народ. Не налаштовані вороже і не хочуть поневолити світ.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Металісти, рокери. Їх зовнішній вигляд зухвало агресивний: чорний одяг з великою кількістю металу, зображенням черепів, крові, написом "сатана" англійською мовою. Хоча одяг чистий, охайний. Класичні металісти носять вузькі чорні джинси, заправлені у високі черевики або «козаки», шкіряні куртки з косою блискавкою - "косухи", "косовороти", сережки в лівому вусі, персні із зображенням черепів або інших чорних магічних символів (пентаграма, скелет і т. д.) Але їх зовнішня агресивність і похмурість найчастіше є засобом епатажу оточуючих людей. Ті, яким за 25 років, займаються серйозною роботою, як правило, миролюбні, хоча інколи можуть побешкетувати разом з тими, хто молодший. Позитивне: як правило, люди вельми цікаві і не замкнуті в своєму маленькому світі. Для них це всього лише спосіб провести час.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ХіппіХі́пі (ще: Хіппі, Гі́пі, англ. hippie, hippy) — міжнародний молодіжний рух, виник у 1965 році у Сан-Франциско у контексті лібералізації і демократизації традиційного суспільства, один з найяскравіших проявів контркультури, мав пацифістське забарвлення, склав великий вплив на мистецтво, особливо рок-музику, з ним пов'язані такі поняття, як сексуальнареволюція, психоделічна революція. Занепав на початку 1970-их років, перетворившись на одну з субкультур. Був одним із символів епохи. Його учасники називали себе «Поколінням квітів, Дітьми квітів, Love Generation».

Номер слайду 9

r

Номер слайду 10

Ролевики. Неформальна спільність людей, що грають в різні рольові ігри, в першу чергу рольові ігри живої дії. Спорідненими ролевикам є рухи історичних реконструкторів, толкіністів, хардболістів, страйкболістів і пейнтболістів. Рольовий рух виділяють і як хобі, і як субкультуру, для якої характерний свій жаргон, своя музика своя література (в основному фентезі) та інші характерні елементи єдиної культури. Позитивне: тільки розвинені люди в інтелектуальному плані стають ролевиками. Вони обов'язково освічені, начитані, і вельми інтелігентні і миролюбні.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Фурі- це субкультура, яка об'єднує людей, так чи інакше цікавляться антропоморфними тваринами в образотворчому мистецтві, анімації, художній літературі та дизайні. Особливістю субкультури є прагнення її представників до втілення образу антропоморфної тварини у творчості або в собі, за допомогою ідентифікації з ним. Позитивне:не має ніякого негативного ставлення до світу і до «не своїх». Не має нічого такого, проти чого вони вороже виступають.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Репери і хіп-хопери Всім відомі і знайомі люди. Вони носять широкий і вільний одяг, більшість захоплюється баскетболом, бітбоксом і, звичайно, написанням репу. Позитивне: людина-репер не лише займається спортом (що вже є плюсом), вона проявляє себе творчо. А прояв таланту завжди спричинює зростанню особистості.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Готи Упізнати таких людей не складе жодних труднощів. Гот обов'язково одягнений у чорне і в нього обов'язково мармурово-біла шкіра. Проте сенс життя готів – ця сама готика – як кут сприйняття життя, а зовсім не культ смерті. Готика – явище естетичне, а похмурі образи - не більше ніж епатаж. Безглуздо шукати сенс життя в смерті – його там немає. Смерть - це нагадування, привід прагнути до життя. Позитивне: як правило, готи - це люди, які шукають натхнення, а значить творчі люди. І їх захоплення даною субкультурою ніщо інше, як просто спосіб насититися енергією. А їх вигляд (нехай навіть він декого лякає), це просто відповідь, створена на противагу нічого не вартому гламуру, в якому за картинкою порожнеча.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
24 вересня 2023
Переглядів
770
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку