Презентація "Мама - терапія"

Про матеріал
Мама-терапія. Як материнське слово зцілює. Унікальна психотерапевтична метода лікування дитячих недугів – Мама-терапія. Мама для хворої дитини – ліки, сильніші за пігулки та мікстури. Мама може допомогти своєму маляті здужати будь-яку, навіть найтяжчу хворобу. Один із найвідоміших дитячих психотерапевтів, професор Борис Драпкін, створив унікальну психотерапевтичну методу лікування дитячих недугів – Мама-терапія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мама - терапія. Роботу виконала. Соціальний педагог. КЗ “Бугаївський ліцей”Тимощук Ольга Сергіївна

Номер слайду 2

Дитячий психіатр, професор. Борис Зіновєвич Драпкін

Номер слайду 3

Дитина - це посудина для маминої любові!

Номер слайду 4

Недолюблена дитина Погано себе поводе;Стає неслухняною;Може начати заїкатися;Мочиться в ліжко;Отримавши травму, підхопивши хворобу, одужує повільно і погано. Але варто мамі наповнити її своєю любов'ю, і одужання йде набагато успішніше!

Номер слайду 5

Але як передати маляті своє кохання?Поглядом;Дотиком.

Номер слайду 6

Приблизно до 2 років мама взагалі не повинна розлучатися з малюком!

Номер слайду 7

Величезне значення для дитини має мамин голос. Якщо мама пред'являє багато претензій, то дитині як би задається програма невдач і хвороб.- Якщо голос постійно схвалює, підтримує, дає установку на щастя, здоров'я, то всі психоемоційні процеси приходять в норму.

Номер слайду 8

Психотерапевтична методика доктора Драпкіна розроблена і запатентована, визнана Всеросійським товариством дитячих психіатрів, взята на озброєння Об'єднання Московських професійних психотерапевтів і психологів

Номер слайду 9

Мама для хворого малюка - ліки посильніше таблеток, порошків і мікстур. Мама любить свою дитину незалежно від того, слухняний він чи ні, хворий або здоровий. Її любов повинна бути безумовною.

Номер слайду 10

Число дітей із затримкою психічного розвитку та всілякими проблемами в поведінці неухильно зростає: 10-12 років тому їх було 25-30%, зараз -до 80-90%. Але навіть якщо дитина абсолютно нормально розвивається, йому зовсім не завадять мамина любов, установка на здоров'я і щастя.

Номер слайду 11

Установка на щастя. Фрази, які треба вимовляти - не випадкові. Кожне слово - продумане і перевірене, міняти їх не можна. Базова частина навіювання, що складається з 4 блоків, корисна будь-якій дитині, навіть самому здоровим і щасливим.

Номер слайду 12

1-й блок - "вітамін материнської любові": за допомогою цих слів мама виливає свою любов на дитину.

Номер слайду 13

"Я тебе дуже-дуже сильно люблю. Ти найдорожче і рідне, що в мене є. Ти моя рідна частинка, рідна кровинка. Я без тебе не можу жити. Я і тато тебе дуже сильно любимо".

Номер слайду 14

2-й блок - установка на фізичне здоров'я. При легких нездужання один цей "мама-терапія" може вилікувати без всяких ліків.

Номер слайду 15

"Ти сильний, здоровий, красива дитина, мій хлопчик (дівчинка). Ти добре їси і тому швидко ростеш і розвиваєшся. У тебе міцні, здорове сердечко, грудка, животик. Ти легко і красиво рухаєшся. Ти загартований, рідко і мало хворієш" .

Номер слайду 16

3-й блок - установка на нервово-психічне здоров'я, нормальний психічний розвиток.

Номер слайду 17

"Ти спокійний хлопчик (дівчинка). У тебе гарні міцні нерви. Ти терплячий, ти добрий, ти товариський. Ти розумний. У тебе добре розвивається головка. Ти все добре розумієш і запам'ятовуєш. У тебе завжди гарний настрій, і ти любиш посміхатися. ти добре спиш. ти легко і швидко засинаєш, ти бачиш тільки хороші добрі сни. ти добре відпочиваєш, коли спиш. У тебе добре і швидко розвивається мова ".

Номер слайду 18

4-й блок - відображає народну мудрість. Здавна мама брала хвору дитину, притискала до себе і своєю внутрішньою силою очищала його від недуги: "Віддай мені свою хворобу!"

Номер слайду 19

"Я забираю і викидаю твою хворобу і твої труднощі. (Далі мама називає конкретні проблеми дитини.) Я забираю і викидаю твій поганий сон (якщо дитина погано спить). Я забираю і викидаю твої страшні сни. Я забираю і викидаю твою плаксивість. Я забираю і викидаю твою нелюбов до їжі. (і заключна фраза на мажорі ...) Я тебе дуже-дуже сильно люблю ".

Номер слайду 20

Найкраще займатися новою методикою, коли дитина спить. Вона чудово запам'ятає, що мама говорила вночі. Отже, через 20-30 хвилин після того як малюк заснув, сідайте до його ліжка з текстом в руках і тричі читай кожну фразу: спочатку подумки для себе, потім подумки - звертаючись до дитини, потім вголос.

Номер слайду 21

А слова:«- Я тебе дуже-дуже сильно люблю.- Ти саме найдороще і найрідніше, що в мене є. - Ти моя найрідніша частинка, найрідніша моя кровиночка. Я без тебе не зможу жити. Я и папа тебе дуже сильно любимо”. Кажіть кожного дня своєму малюку, спілкуючись з ним, обіймайте його,і він обов’язково виросте здоровим, розумним и щасливим

Номер слайду 22

Побожання: Щоб губи були гарними, говоріть тільки добрі слова;Щоб очі були красивими, шукайте в людях тільки хороше;Щоб фігура була стрункой, поділіться їжею з голодним;Щоб волося було красивим, нехай з пасмами кожного дня грає ваш малюк.

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
27 вересня 2023
Переглядів
782
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку