презентація Практична робота № 6 "Визначення причин відмінностей кліматичних показників різних регіонів України за аналізом кліматичної карти"

Про матеріал
Презентація до самостійного виконання учнями практичної роботи №6 "Визначення причин відмінностей кліматичних показників різних регіонів України за аналізом кліматичної карти " у 8 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота №6. Визначення причин відмінностей кліматичних показників різних регіонів України за аналізом кліматичної карти.

Номер слайду 2

навчальна: актуалізувати та вдосконалити практичні уміння та навички роботи з кліматичною картою та кліматичними діаграмами; формувати уміння самостійно встановлювати особливості клімату різних регіонів України; розвивальна: удосконалювати уміння діяти за заданим алгоритмом; розвивати уміння визначати послідовність виконання операцій і дій, що ведуть до шуканого результату; виховна: розвивати самостійність, критичне ставлення до результатів власної діяльності; Мета :

Номер слайду 3

Кліматична карта України, атлас, аркуші із завданнями практичної роботи, кліматичні діаграми, смартфони підключені до мережі Інтернет. Обладнання:

Номер слайду 4

Інструктаж вчителя щодо виконання практичної роботи. Хід роботи

Номер слайду 5

Виконати завдання за посиланням https://learningapps.org/1280267. Назвати основні кліматотвірні чинники. Завдання практичної роботи

Номер слайду 6

2. Які кліматичні показники відображені на кліматичних картах?____________________________________________________________________________________________ .

Номер слайду 7

Проаналізуйте кліматичну карту України, встановіть особливості клімату м. Києва. Заповніть пропуски в тексті. В місті Києві середні температури літніх місяців сягають ______, зимових - ____________. За останні роки спостережень за температурою повітря зафіксовано абсолютний максимум - ________, абсолютний мінімум - ______________. Сума опадів в середньому за рік становить _____________. В липні переважають вітри __________ напрямку, в січні - __________ напрямку.

Номер слайду 8

3. Які основні компоненти кліматичних діаграм?____________________________________________________________________________________https://www.youtube.com/watch?v=0 X2 YXo2zi. Dc

Номер слайду 9

Підкресліть правильні твердження. Найтепліший місяць – червень/липень, середні температури повітря становлять 19*С/25*С;Упродовж року найнижче температура повітря опускається до -2*С/-5*С у січні/грудні;Річна кількість опадів – 670 мм/632мм;Упродовж року опади випадають нерівномірно/рівномірно;Максимум опадів припадає на травень/липень (15мм/18мм), мінімум – на жовтень/листопад (8мм/12мм). Проаналізуйте кліматичну діаграму та установіть особливості клімату м. Києва

Номер слайду 10

4. Проаналізувавши кліматичну карту атласу, заповніть таблицю.

Номер слайду 11

№ діаграмисередня температурарічна амплітудатемпературопади. Тип кліматусічнялипняза рік, ммсезонність розподілу№1       №2       №3       №4       №5       №6       №7       №8       №9       №10       №11       №12       5. Визначте типи клімату різних частин України за кліматичними діаграмами.

Номер слайду 12

Кліматичні діаграми

Номер слайду 13

Знайдіть відповідність між кліматичними діаграмами та назвами міст, поданими у першій таблиці та впишіть номери діаграм, які на вашу думку, відповідають зазначеним містам.

Номер слайду 14

6. На основі аналізу даних таблиці та кліматичних діаграм зробіть висновок про причини відмінностей кліматичних показників різних регіонів України. Висновок:___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Номер слайду 15

Самооцінювання ______________Оцінка вчителя________________Коментар вчителя______________

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гілко Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Аврамішина Олена
    Дуже гарна розробка! Дякую за роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 лютого 2019
Переглядів
27277
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку