Презентація "Практична робота. Технологія приготування салату з капусти з ароматною олією"

Про матеріал
В закладі продовжується робота з формуючого (практичного) етапу проєкту “Гайда на кухню!” Проєкт спрямований на формування у здобувачів освіти з ООП культури харчування; правильних харчових звичок; основ здорового харчування та здорового способу життя; соціалізацію дітей з порушення слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення. Матеріал використовувався на уроці трудового навчання за дистанційною формою навчання. Рецепти страв адаптовані відповідно до Збірника рецептури страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах./ Є Клопотенко
Перегляд файлу

Слайд

1

imageТема:Практична робо́ та. Техноло́ гія ́ приготування сала́ ту з капу́ сти з арома́ тною ́ олією.́

image

2

imageЯкий звук на контролі?

nПридумайте слова з контрольним звуком.

nСкажіть мені ці слова тихо.

nСкажіть мені ці слова голосно.

nПридумайте речення з цими словами.

nВ якій назві предмета є контрольний звук?

image

4

Що будемо робити на уроці?

nУважно слухати

imagenГарно говорити, контролювати контрольний звук, слідкувати за висотою голосу, наголосом

nВідповідати на запитання, виконувати завдання

nЧитати, писати, малювати

nЗнаходити підказки

5

imageСалат́ — це страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.

Для приготування салатів використовують

сирі, варені, квашені і мариновані овочі,

гриби, бобові, сирі і консервовані

фрукти, цитрусові плоди.

image

image

image

image

image

image11 АРОМАТНА ОЛІ́ Я — ЦЕ.......́ оліядо якої додаються різні приправи.

image


ІНСТРУМЕНТИ:

13

                                НІЖ, ДОШКА ДЛЯ НАРІЗА́        ННЯ, КАСТРУ́                 ЛЯ́

ІНГРЕДІЄНТИ:́

             Капуста, со́ няшникова олі́     я, сіль, кріп суше́  ний.́

ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ:

1.У каструлю налити олію та додати кріп.

image2.Каструлю з олією прогріти на слабкому вогні 5 хвилин.

3.Капусту нарізати соломкою та скласти у тарілку.

4.Капусту посолити та залити ароматною олією.

5.Салат перемішати.

6.Салат викласти на тарілку.  Засервірувати салат.

image

image

image

image

image

image

image

image

22

Що  нового  дізнались  на  уроці?

Чи сподобався вам урок?

Чи було вам цікаво?

imageЩо ми з вами робили сьогодні на уроці?

Чого навчились?

Яку роботу  виконували?


23                                                                                                                                                                            СЛОВНИК

image

24                                                                                                                                                                            Завдання:

1. Запиши у зошит (слайди 1,13).

2.Повтори правила безпечної роботи (слайди 6,7,8,21 ).

3.Виконай практичну роботу (слайди 9,10,13,14,15,16,17,18,19,20).

4.Вивчи словник (слайд 23)

5.Фото звіт завантаж у ГуглКлас.

25

Презентацію підготувала вчителька трудового навчання КЗО “КСШ “Сузір’я” ДОР

Назаренко ВГ (основа- матеріали з мережі інтернет, відео з сайту “Нове шкільне харчування” (Є.Клопотенко)

https://www.youtube.com/watch?v=LRjoDj-

XZxk&list=PLR_FfT7tmBhRSghD4S7-

VratXJVHs3sPN&index=22)

pdf
Пов’язані теми
Трудове навчання, Презентації
Інкл
Додано
15 липня 2023
Переглядів
328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку