Слайд
1
Тема:Практична робо́ та. Техноло́ гія ́ приготування сала́ ту з капу́ сти з арома́ тною ́ олією.́
2
Який звук на контролі?
nПридумайте слова з контрольним звуком.
nСкажіть мені ці слова тихо.
nСкажіть мені ці слова голосно.
nПридумайте речення з цими словами.
nВ якій назві предмета є контрольний звук?
4
Що будемо робити на уроці?
nУважно слухати
nГарно говорити, контролювати контрольний звук, слідкувати за висотою голосу, наголосом
nВідповідати на запитання, виконувати завдання
nЧитати, писати, малювати
nЗнаходити підказки
5
Салат́ — це страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.
• Для приготування салатів використовують
сирі, варені, квашені і мариновані овочі,
гриби, бобові, сирі і консервовані
фрукти, цитрусові плоди.
11 АРОМАТНА ОЛІ́ Я — ЦЕ.......́ оліядо якої додаються різні приправи.
ІНСТРУМЕНТИ:
13
НІЖ, ДОШКА ДЛЯ НАРІЗА́ ННЯ, КАСТРУ́ ЛЯ́
ІНГРЕДІЄНТИ:́
Капуста, со́ няшникова олі́ я, сіль, кріп суше́ ний.́
ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ:
1.У каструлю налити олію та додати кріп.
2.Каструлю з олією прогріти на слабкому вогні 5 хвилин.
3.Капусту нарізати соломкою та скласти у тарілку.
4.Капусту посолити та залити ароматною олією.
5.Салат перемішати.
6.Салат викласти на тарілку. Засервірувати салат.
22
Що нового дізнались на уроці?
Чи сподобався вам урок?
Чи було вам цікаво?
Що ми з вами робили сьогодні на уроці?
Чого навчились?
Яку роботу виконували?
23 СЛОВНИК
24 Завдання:
1. Запиши у зошит (слайди 1,13).
2.Повтори правила безпечної роботи (слайди 6,7,8,21 ).
3.Виконай практичну роботу (слайди 9,10,13,14,15,16,17,18,19,20).
4.Вивчи словник (слайд 23)
5.Фото звіт завантаж у ГуглКлас.
25
Презентацію підготувала вчителька трудового навчання КЗО “КСШ “Сузір’я” ДОР
Назаренко ВГ (основа- матеріали з мережі інтернет, відео з сайту “Нове шкільне харчування” (Є.Клопотенко)
https://www.youtube.com/watch?v=LRjoDj-
XZxk&list=PLR_FfT7tmBhRSghD4S7-
VratXJVHs3sPN&index=22)