Презентація "Практична робота "Виявлення органічних сполук в продуктах харчування"

Про матеріал
Презентація призначена для виконання практичної роботи під час дистанційного навчання як в синхронному, так і асинхронному режимі. Можна також використовувати даний матеріал і під час очного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота №5 Виявлення органічних сполук в продуктах харчування

Номер слайду 2

Перед тим, як виконувати роботу, пригадайте якісну реакцію на крохмаль. Перегляньте відео за посиланнямhttps://www.youtube.com/watch?v=j. QM52v. SQSv. E

Номер слайду 3

Мета роботи. Виявити крохмаль у харчових продуктах за допомогою якісної реакції з розчином йоду. ОБЛАДНАННЯ І РЕАКТИВИ: Піпетка, розчин йоду, картопля, хліб, морква, томатний сік, сире тісто, варене тісто, капуста, крупа рисова

Номер слайду 4

Інструктаж. Зробіть відповідні записи на аркуші (дата, форма роботи, тема, мета, обладнання і матеріали)Зробіть заготовку таблиці (наступний слайд)Для досліду використовуйте невеликі шматочки і порції продуктів. Застеліть стіл клейонкою або плівкою. На аркуші розкладіть зразки продуктів. За допомогою піпетки нанесіть розчин йоду на зразки. Спостереження занесіть до таблиціУ висновках вкажіть наявність крохмалю в кожному зразку

Номер слайду 5

Пам‘ятайте!НЕ МОЖНА ПРОБУВАТИ РЕАКТИВИ НА СМАК!

Номер слайду 6

Хід досліду{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ з/п. Найменування продукту. Спостереження Висновки 1 Картопля2 Морква3 Хліб4 Томатний сік5 Сире тісто6 Варене тісто7 Капуста 8 Крупа рисова9 Будь-який інший продукт за бажанням

Номер слайду 7

Зробіть загальні висновки до роботи, давши відповіді на запитання1. Які реакції називають якісними?2. У яких продуктах виявлено найбільшу кількість крохмалю, а в яких найменшу?3. Використовуючи раніше здобуті знання з біології та основ здоров‘я, поясніть важливість отриманих результатів з точки зору раціонального харчування. Де і як в повсякденному житті можна використовувати отримані знання?*Після цього ви зможете дати відповідь на запитання: чи доцільно їсти пельмені чи макарони з хлібом? Чому саме?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 квітня 2021
Переглядів
2903
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку