Презентація. Практична робота «Західноєвропейські держави за Ранньомодерної доби»

Про матеріал
Даний матеріал відноситься до підручника "Всесвітня історія 8 клас Щупак, Бурлака, Власова, Піскарьова, Секиринський, Худобець 2021", видавництво "Оріон"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота «Західноєвропейські держави за Ранньомодерної доби»Підготувала: вчитель історії Прилуцького ліцею № 6 Плєшакова Я. В.

Номер слайду 2

Завдання 1. Робота з контурними картами.1 варіант - К.к. «Англія в XVI – в першій половині XVII ст.» 1. Зафарбуйте території масових обгорожувань у XVI ст.2. Позначте стрілкаси шлях «Непереможної арммади» та місце її розгрому англійським флотом.3. Позначте та підпишіть столицю Англії.2 варіант – К.к. «Тридцятирічна війна 1618-1648 рр.»1. Розфарбуйте різними кольорами території, які за Вестфальським мирним договором 1648 р. відійшли: - до Швеції; - до Франції;- до Брандербургу; - до Баварії;- до Саксонії; - до Сполучених Провінцій Нідерландів2. Підпишіть ці держави.3 варіант – К.к. «Держави Європи в середині XVII ст.1. Зафарбуйте різним кольорами володіння після Вестфальського миру 1648 р.:- Іспанських Габсбургів; - австрійських Габсбургів.2. Окресліть кордони та підпишіть теритогрії абсолютних монархій, які існували у XVI ст.

Номер слайду 3

Завдання 2. Робота з історичними фото-портретами, підручник ст. 1021. Пригадайте цих історичних діячів і назвіть держави, з якими пов'язана їхня діяльність. 2. Яку роль вони відіграли в історії? 3. Чи вдалося художникам, на вашу думку, передати їхній характер? 4. Чия діяльність пов'язана з українськими землями?1 варіант працює із портретами: Альбрехта Валенштайна та Маргарити Пармської2 варіант працює із портретами: Жан-Батист Кольбер та Марією Стюарт3 варіант працює із портретами: Стефаном Баторієм та Иарією Стюарт. При виконанні 4 запитання працюєте з усіма портретами.

Номер слайду 4

Завдання 3. Історичне порівння. У 1614 р. французький король розпустив Генеральні Штати, які потім не скликалися 175 років. Чи можливо було таке в Англії того часу? Обґрунтуйте свою думку.

pptx
Додано
6 листопада 2022
Переглядів
5262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку