Презентація "Практичне заняття. Працевлаштування неповнолітніх"

Про матеріал
Практичне заняття для опрацювання учнями теми "Працевлаштування неповнолітніх" дистанційно
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Працевлаштування неповнолітніх. Опрацюйте 24 параграф. За допомогою презентації та відео з’ясуйте: Як знайти роботу. Як укласти і розірвати трудовий договір. Як реалізувати право на підприємницьку діяльність. Як законодавство захищає дітей від експлуатації.

Номер слайду 2

Конституція України гарантує право на працю, «на можливість заробляти собі на життя працею, яку вільно обирає або на яку вільно погоджується.» (ст. 43 Конституції України). Як працевлаштуватися молодому спеціалістові після закінчення вищого навчального закладу? Куди подітися сотням тисяч працездатних осіб, які раптом опинилися за дверима збанкрутілих підприємств?

Номер слайду 3

Роботодавці використовують різні способи відбору кандидатів на вакантні посади, пропонуючи їм:— скласти резюме – подати коротку інформацію стосовно професійних знань і навичок, досвіду роботи чи волонтерства (зразки резюме розміщені на багатьох інтернет-сайтах); — подати рекомендаційний лист з попереднього місця роботи чи навчання,— пройти співбесіду (інтерв’ю)

Номер слайду 4

Як поводитися на співбесіді? (відео)

Номер слайду 5

Як укласти трудовий договір?Типи зайнятості (відео)

Номер слайду 6

свої прізвище, ім’я, по батькові, домашню адресу, контактний телефон, ідентифікаційний номер платника податків;посаду, на яку претендуєте;обумовлений строк роботи. Поставте підпис і вкажіть дату написання заяви. У заяві про прийом на роботу, яку писатимете на ім’я роботодавця, обов’язково зазначте:

Номер слайду 7

Як законодавство захищає дітей від експлуатації?Проаналізуйте правову ситуацію “Неповнолітні на заправці” на с.159 підручника. Перегляньте відео. Які правопорушення здійснив роботодавець?

Номер слайду 8

Щоб убезпечити себе від порушення ваших трудових прав, i запам’ятайте:якщо від вас не вимагатимуть письмового дозволу батьків на працевлаштування, а вам ще не виповнилося 16 років, така праця поза законом, й ваші права не захищені;ви маєте право на законні пільги щодо характеру, тривалості, оплати праці. Нагадайте про них роботодавцеві;якщо вам обіцяють високу платню за важку чи нічну працю, то така праця є, скоріш за все, нелегальною, й буде складно домогтися від роботодавця її реальної оплати;навіть якщо ви домовляєтеся з роботодавцем усно, треба чітко з’ясувати:тривалість вашого робочого часу (в день, у тиждень), розмір і вид заробітної плати (погодинна чи залежно від обсягу виконаної роботи), як і коли вона нараховуватиметься і виплачуватиметься.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи правознавства 9 клас (Андрусишин Б.І., Берендєєв С.О., Губань Р.В.)
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
6937
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку