Презентація "Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи з ріжучими інструментами, нагрівальними приладами"

Про матеріал
В ході вивчення модуля "Технологія приготування страв" учні знайомляться з організацією робочого місця для приготування їжі, правилами безпечної праці та санітарно-гігієнічними вимогами під час приготування їжі. Презентація допоможе покращити візуальне сприйняття даного матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краматорська спеціальна школа №18 Донецької обласної ради Правила безпечної праці та санітарно- гігієнічні вимоги під час роботи з ріжучими інструментами, нагрівальними приладами. 5 клас Вчитель трудового навчання Чегринець Юліана Валентинівна

Номер слайду 2

Санітарно-гігієнічні вимоги Приступаючи до роботи, одягни фартух, волосся прибери під косинку або шапочку. 2. Рукава одягу не повинні стикатися з продуктами і посудом, тому їх потрібно закатати. 3. Руки слід мити з милом, нігті повинні бути коротко підстрижені. 4. Якщо на пальцях є подряпини, то ці місця потрібно перев'язати бинтом або надіти напальчник.

Номер слайду 3

Правила техніки безпеки при приготуванні їжі 1. Дотримуватися обережності при нарізці продуктів. 2. Дотримуватися обережності при роботі з ручними тертками, надійно утримувати продукти, які обробляються, не обробляти дрібні шматки. 3. Передавати ножі і виделки один одному тільки ручками вперед. 4. Стежити, щоб при закипанні вміст посуду не виливалося через край, кришки гарячого посуду брати рушником або прихваткою і відкривати від себе. 5. Сковороду ставити і знімати з плити прихватками . 6. Не залишати без нагляду увімкнені в електромережу електроприлади. 7. Не торкатися гарячих частин посуду.

Номер слайду 4

Правила безпечної роботи з ріжучими предметами. 1.Працювати з ножем обережно на обробній дошці. 2. При роботі з теркою уникати роботи з дрібними шматочками. 3. Продукти в м’ясорубку проштовхувати за допомогою товкача. 4. Не торкатися ріжучої поверхні руками.

Номер слайду 5

Правила безпечної роботи з гарячими рідинами. Не доливати рідину до країв каструлі на 5-6 см. Класти продукти на сковороду з розігрітою олією обережно, уникаючи бризок. Уникати попадання крапельок води на розігріту сковороду з олією. Відкривати кришку в напрямку "від себе"

Номер слайду 6

Правила безпечної роботи з кухонними електроприладами. Перед роботою перевірити справність електричного дроту. не користуватися приладами з несправностями, пошкодженим дротом. Вмикати та вимикати електроприлади тільки за вилку сухими руками.

Номер слайду 7

Після закінчення роботи Вимкнути електроплиту та інші електроприлади, при виключенні з електророзетки не смикати за дріт. Ретельно вимити робочі столи, посуд, кухонний інвентар. Провести вологе прибирання приміщення, зняти спецодяг і ретельно вимити руки з милом.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Григор Светлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Заїка Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Л.С. Довгаль
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Сиран Антонина
    Дуже цікаво, стисло і доступно для учнів. Дякую за гарну роботу.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Мірошникова Антоніна Матвіївна
    Щиро дякую! Дуже корисна інформація для проектів з готування їжі!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
ppt
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
8 вересня 2021
Переглядів
10305
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку