Презентація "Правила безпечної роботи в Інтернеті" (2 клас)

Про матеріал

Презентація "Правила безпечної роботи в Інтернеті" (2 клас)

Право автора на його твір захищається законом. Існує міжнародний знак охорони авторського права — знак копірайта ©.

Запам'ятай: використання таких матеріалів обов'язково потребує посилання на автора та назву матеріалу, а також на сайт, де його розміщено.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила безпечної роботи в ІнтернетіЗа новою програмою

Номер слайду 2

Техніка безпеки. Дуже старанна учениця, виконуючи завдання на комп'ютері, притулилась щільно до екрану монітора і стала водити пальцем по тексту на екрані монітора. Чи порушила вона правила техніки безпеки. Якщо так, то які?

Номер слайду 3

Техніка безпеки. Уважна учениця помітила, що дівчинка Маша взяла з собою на урок улюблені іграшки: плюшевого ведмедика і ляльку Барбі і посадила поруч з монітором. Яке правило техніки безпеки порушила дівчинка Маша?

Номер слайду 4

Розгадайте кросворд                         Пу. Мба. Синдбад. Чебурашка. Матроскін. Марті1122335544 Далі

Номер слайду 5

Авторське право. Ти вже вмієш шукати інформацію в Інтернеті, додавати сайти до закладок, які тобі сподобалися. Але знайдені тобою малюнок або фотографія створені певною людиною. Чи можеш ти їх використати? Адже використання чужої роботи без згоди її автора є порушенням авторського права.

Номер слайду 6

Авторське право. Право автора на його твір захищається законом. Існує міжнародний знак охорони авторського права — знак копірайта ©.

Номер слайду 7

Авторське право. Деякі матеріали, розміщені в Інтернеті, можна безкоштовно використовувати, наприклад, у навчальних цілях. Але запам’ятай: використання таких матеріалів обов’язково потребує посилання на автора та назву матеріалу, а також на сайт, де його розміщено.

Номер слайду 8

Авторське право. Отже, використовуючи у своїх роботах матеріали з Інтернету, не забувай робити відповідні посилання. Сукупність таких посилань називають списком джерел.

Номер слайду 9

Правила безпечної роботи в ІнтернетіЗараз важко уявити життя сучасної людини без Інтернету. Ти вже знаєш, що Інтернет допомагає в навчанні, побуті, під час дозвілля. Але не можна забувати про безпеку під час роботи в Інтернеті. Отже, працюючи в Інтернеті, слід дотримуватись певних правил.

Номер слайду 10

Правила безпечної роботи в ІнтернетіЗапитуй у дорослих. Будь обережний з незнайомцями. Не поспішай надсилати SMSНе розповідай про себе. Не відкривай невідомі файли

Номер слайду 11

Правила безпечної роботи в ІнтернетіЗавжди запитуй батьків або вчителя про те, чого не розумієш в Інтернеті. Вони розкажуть, що безпечно робити, а що ні. Якщо тебе хтось засмутив або образив, обов'язково розкажи про це дорослим.

Номер слайду 12

Правила безпечної роботи в ІнтернетіПерш ніж потоваришувати з кимось, запитай у батьків або вчителя, як безпечно спілкуватись у мережі. Не зустрічайся без батьків зі знайомими по спілкуванню в Інтернеті. Люди можуть бути різними в електронному спілкуванні і під час реальної зустрічі.

Номер слайду 13

Правила безпечної роботи в ІнтернетіНіколи не розповідай незнайомим людям, де ти живеш, де навчаєшся, не повідомляй свій номер телефону. Про це можуть знати тільки твої друзі та родина!Не надсилай незнайомим людям свої фотографії та знімки своєї сім'ї і друзів. Вони можуть використати їх так, що це зашкодить тобі або твоїм близьким.

Номер слайду 14

Правила безпечної роботи в ІнтернетіЯкщо хочеш зберегти на власному комп'ютері картинку або мелодію, але тебе просять надіслати SMS, — не поспішай! Попроси батьків перевірити цей номер, щоб упевнитись у його безпечності.

Номер слайду 15

Приватна та публічна інформація. Приватна інформація. Публічна інформація. Може точно вказати на людину. Може бути притаманною багатьом людям. Адреса. Вік. Паспорт. Улюблена їжа. Номер телефону. Хоббі (захоплення)Місце праці батьків. Школа, в якій навчаєшся. Електронна скринькаІм’я

Номер слайду 16

Правила безпечної роботи в ІнтернетіВідео (youtube.com/watch?v=gbl. Ya. Dze. GG8)

Номер слайду 17

Цікавинки. У вівторок другого тижня лютого в усьому світі відзначають День безпечного Інтернету. Цей захід був запроваджений у 2004 році з метою популяризації безпечної роботи в Інтернеті.

Номер слайду 18

Запитання і завдання. Як ти розумієш поняття «авторське право»?Яких правил потрібно дотримуватися при використанні матеріалів, знайдених в Інтернеті?Які правила безпечної роботи в Інтернеті?

Номер слайду 19

Розгадай ребус. Безпека

Номер слайду 20

Розгадай ребус. Закладка

Номер слайду 21

Запитання і завдання. Постав у порожні кружечки цифру, яка урівноважить шальки терезів.2

Номер слайду 22

Запитання і завдання. Постав у порожні кружечки цифру, яка урівноважить шальки терезів.5

Номер слайду 23

Запитання і завдання. Постав у порожні кружечки цифру, яка урівноважить шальки терезів.16

Номер слайду 24

Запитання і завдання. Яблуко розрізали на 4 частини. Скільки зробили розрізів?2 розрізи. Відповідь:

Номер слайду 25

Миша. Монітор. Клавітура. Буратіно зашифрував назви деяких комп'ютерних пристроїв. Розшифруй їх, починаючи з виділених букв. Клавіші керування курсором підкажуть, у якому напрямку слід читати слова.

Номер слайду 26

Фізкультхвилинка

Номер слайду 27

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 28

Працюємо за комп’ютером. Проект «Про Інтернет» розповідає про будову електронного мозку мережевого простору.

pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
15400
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку