Презентація «Правила безпеки під час роботи з голкою та ножицями на уроках трудового навчання»

Про матеріал

Мета: ознайомити учнів із правилами організації робочого місця на уроці; правилами безпеки життя; сформувати елементарні вміння безпечної роботи з інструментами та пристосуваннями; виховувати охайність, поважне ставлення до праці, до людей праці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила безпеки під час робіти з голкою та ножицями на уроках трудового навчання

Номер слайду 2

Вимоги безпеки перед початком роботи. До виконання робіт необхідно приступати у халаті, застебнутому на всі ґудзики. Волосся підібрати під головний убір. Надіти спеціальне взуття;Перевірте стан робочого інструменту (голки, наперстка, ножиць). Пам'ятайте: несправний інструмент і незнання безпечних засобів праці призводять до нещасних випадків;У випадку несправності інструментів повідомте про це вчителя трудового навчання;Звільніть місце від зайвих речей;Чітко визначте порядок і проведення роботи.

Номер слайду 3

Вимоги безпеки під час виконання роботи з голкою. Виконуйте тільки ту роботу, яка передбачена завданням, або доручена вчителем;Особливо обережно необхідно поводитись з голками. якщо голка під час роботи зламалась, необхідно знайти її кусочки і тільки тоді викинути у спеціальне місце (коробочку);Не можна брати голки в рот, сколювати ними спецодяг, залишати на столі;Не губіть голку. Перевіряйте кількість перед початком роботи та в кінці;

Номер слайду 4

При виконанні усіх швейних робіт користуватися наперстком;Передавай голку вперед вушком;При зшиванні тканини, картону слідкуй за гострим кінцем.

Номер слайду 5

Вимоги безпеки під час виконання роботи з ножицями. Під час роботи з ножицями їх слід класти зімкнутими лезами, направленими від працюючого;Не залишай ножиці у відкритому вигляді;Передавай ножиці тільки в закритому вигляді кільцями в сторону товариша;При роботі слідкуй за пальцями лівої руки.

Номер слайду 6

вимоги безпеки після закінчення роботи. По закінченню роботи інструменти і пристосування необхідно скласти у відведене для цього місце;Перевірте стан інструментів та приведіть їх у належний стан. У випадку несправності повідомте вчителя;Старанно приберіть робоче місце. Відходи покладіть в спеціальний ящик. Приведіть себе в порядок. Ретельно вимийте руки з милом;У випадку поранення гострими інструментами потрібно звернутися за допомогою до вчителя.

Номер слайду 7

Забороняється:порушувати правила для учнів;голки, шпильки брати до рота;приносити в клас сторонні речі;виконувати будь-які роботи без вказівки та дозволу вчителя;переходити від одного місця до іншого, відволікати від роботи інших учнів;учням без вчителя знаходитись під час перерви в класі;захаращувати робочі місця;шити іржавою голкою.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
27387
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку