Презентація "Правила для пішоходів"

Про матеріал

Показати учням необхідність виконання правил дорожнього руху. Сформувати правила поводження на дорозі, правила поведінки в транспорті, правила для велосипедиста.Формування в учнів здоров'я зберігаючих компетенцій

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила для пішоходів

Номер слайду 2

Бесіда. Що таке дорожня розмітка? Як нею користуватись? Чим треба керуватися у місцях, де є світлофор? Та не завжди на перехрестях висить світлофор. Що ж робити, коли його немає?

Номер слайду 3

Багатосмугова дорога - це дорога, яка поділена кількома лініями горизонтальної розмітки. Ця розмітка розділяє транспортні потоки протилежних напрямків

Номер слайду 4

Безпека пішоходів. Пішохід — особа, яка бере участь у дорожньому русі поза транспортними засобами і що не виконує на дорозі певної роботи 

Номер слайду 5

Перехід багатосмугової дорог. Якщо на ділянках їздців відсутні позначені пішохідні переходи, переходити дорогу дозволяється на перехрестях по лінії тротуарів або узбіч. 

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Як ви гадаєте, чи є на дорозі місце для пішоходів?Тримаючись якого боку дороги має йти пішохід за відсутності тротуару?

Номер слайду 9

Пішоходи рухаються вулицею по тротуарах, тільки з правого боку. А транспортні засоби (автомобілі, мотоцикли, вантажівки тощо) пересуваються проїжджою частиною, також з правого боку. Рух в Україні правосторонній.

Номер слайду 10

Пішоходи можуть переходити вулицю лише на пішохідному переході. Він позначений великими білими смугами на асфальті та дорожнім знаком «пішохідний перехід». Пішохідний перехід

Номер слайду 11

Умови безпечного переходу

Номер слайду 12

Знаки безпечного переходу дороги. Надземний та підземний переходи. Пішохідний перехід

Номер слайду 13

Світлофор

Номер слайду 14

Засоби безпеки пішохода. Пішоходам, особливо дітям, рекомендують прикріпляти до одягу спеціальні світловідбивачі (флікери)

Номер слайду 15

— Дружно всі скажіть меніНа дорозі можна гратись?— Ні!— Лине музика й пісніПри дорозі гратись можна?— Ні!— Б’є в ворота м’яч хлопчак. На подвір’ї гратись можна?— Так!— Можна на дорозі, ви скажіть мені,Мчати на велосипеді?— Ні!— Як тобі вже чотирнадцять й ти мастак. По дорозі можна їхати вже?— Так!— А щоб ви ніколи не були сумні,Правила порушувати можна?— Ні!

Номер слайду 16

ВИ ПОВИННІ ОБОВ’ЯЗКОВО ЗНАТИ, ЩО: Пішоходам дозволяється йти по тротуару та пішохідній доріжці, а якщо їх немає, то узбіччям. Переходити вулицю можна тільки по пішохідному переходу і лише на зелений сигнал світлофора. Перед тим як перейти вулицю, потрібно подивитися ліворуч і переконатися, що немає машин. Потім, дійшовши до середини дороги, подивитися праворуч і лише тоді продовжувати рух. Якщо ти не встиг перейти, зупинися на розділювальній смузі або острівці безпеки. Якщо на тебе чекає поїздка в машині, то сідай на заднє сидіння у дитяче крісло. Коли ти їдеш у машині, не відволікай водія розмовами і не відкривай двері автомобіля під час руху.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Опрацювати § 4, Повторити § 3, Виконати тест в гугл клас

pptx
Додано
23 вересня 2022
Переглядів
2701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку